Новите оръжия включват ракета с тежка бойна глава в продължаващите

...
Новите оръжия включват ракета с тежка бойна глава в продължаващите
Коментари Харесай

Хизбула казва, че въвежда нови оръжия в продължаващите битки с израелските войски

Новите оръжия включват ракета с тежка бойна глава в продължаващите борби.

От BASSEM MROUE Associated Преса 11 ноември 2023 година, 11:11 ч.

БЕЙРУТ -- Лидерът на ливанската въоръжена формация Хизбула сподели в събота, че неговите бойци са въвели нови оръжия, в това число ракета с тежка бойна глава в продължаващите боеве по ливанско-израелската граница, добавяйки, че те ще продължат да употребяват напрегнатата граница, с цел да оказват напън върху Израел. Войната на Израел и Хамас, заявявайки, че това е единствената страна, която може да спре необятната атака на Израел в линията Газа, само че не го прави. Той сподели, че офанзивите против американските войски в Ирак и Сирия, които съгласно Вашингтон са достигнали над 40 ракети и самоубийствени офанзиви с дронове, ще продължат, до момента в който войната в Газа завърши.

Коментарите на Насрала пристигнаха, до момента в който обстановката по южната граница на Ливан продължава да ескалира. Хизбула нападна в петък Северен Израел с три дрона самоубийци, откакто израелски удар в централна Сирия умъртви седем бойци на Хизбула.

Насрала не пое отговорност за офанзива с дрон удариха израелския град Ейлат в Червено море в четвъртък, само че го нарекоха „ велико достижение “. от 8 октомври, ден след смъртоносното нахлуване на Хамас в Южен Израел, оставило минимум 1200 мъртви израелски цивилни и бойци и повече от 200 взети за заложници.

Хизбула публични лица споделят, че атакувайки израелски постове по границата, подкрепяната от Иран формация държи три дивизии на израелската войска заети в миг, когато израелските войски настъпват към линията Газа, където повече от 11 000 души са били убити през последните пет седмици, съгласно към ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

„ Страната, която може да спре тази експанзия, е страната, която ръководи тази експанзия. Това е Америка “, сподели Насрала, имайки поради Съединените щати, главен покровител на Израел.

Насрала сподели, че боевете по южната граница на Ливан са очевидци на промени в последните дни, в това число употребяваните оръжия и дълбочината на ударите в Израел. Той сподели, че Хизбула е изпращала безпилотни дронове за наблюдаване и разузнаване в Северен Израел, някои от които са били свалени, до момента в който други са се върнали в базата с информация.

В събота Хизбула сподели неговите бойци нападнаха минимум три израелски поста, както и пехотна част от израелската страна на границата, потвърждавайки, че са отбелязали директни попадения.

Израелски удар с дрон умъртви войник ​​и рани други двама, които са членове на шиитската мюсюлманска група Амал на ръководителя на Народното събрание Набих Бери, съгласно изказване, оповестено от групата, която е съдружник на Хизбула. Али Дауд стана първият войник ​​на Амал, погубен в деяние от началото на боевете, до момента в който Хизбула е изгубила близо 70 бойци през последните пет седмици.

Насрала сподели, група в събота употребява една ракета Burkan против израелски боен пост по границата. Той сподели, че ракетата може да носи бойна глава с тегло сред 300 кг (661 паунда) и 500 кг (1100 паунда).

„ Можете да си визиите (какво се случва) когато половин звук експлозиви паднат върху израелските постове “, сподели Насрала.

Израелската войска сподели, че нейните самолети са блъснали поредност от цели на Хизбула в отговор на офанзиви от Ливан. Военните споделиха, че задачите включват инфраструктура, военни постове, оръжейни хранилища и разследваща инфраструктура.

В петък военновъздушните сили на Израел нападнаха камион в крайбрежния град Захрани, на към 40 километра (25 мили) северно от границата, най-дълбокият удар до момента от началото на последния кръг от боевете, съгласно ливански медии. на мюсюлманската и арабската среща на върха, домакинствана от Саудитска Арабия за създаване на лична сплотена тактика за Газа, Насрала сподели, че водачите на 57 страни „ би трябвало да стоят обединени и да крещят в лицето на американците и да ги помолят да спрат тази експанзия, война и закононарушения ” в Газа.

____

Намерете повече от отразяването на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war

Свързани тематики

Водещи истории

ABC News Live

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР