Новите обяви за работа в страната бележат скок с 55

...
Новите обяви за работа в страната бележат скок с 55
Коментари Харесай

Пазарът на труда се съживи: Ударно търсят работници в шест с...

Новите разгласи за работа в страната бележат скок с 55 на 100 за миналите 12 месеца. Това сочи изследване на консултантски компании, представено от bTV. Най-голям е растежът на обявите от хотели и заведения за хранене - с над 163 на 100 за една година. Двуцифрено е повишаването и в ИТ сферата, опазването на здравето, търговията и администрацията.

Не е изключително изненадващо, че най-голямо е търсенето на работна ръка в огромните градове. Обявите за работа от София сформират половината от общия брой разгласи. Столицата е следвана от Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Както показват експерти, пазарът на труда обичайно се съживява при започване на новата година. С това се чака и повишаване на заплатите, както и общо икономическо оживление. Доходите ще порастват поради потребността от фрагменти и за задържане на към този момент наличните чиновници в изискванията на инфлация - в това са уверени икономистите.

Редица компании все по-често оферират и работа от вкъщи. За това сочат засилените поръчки на офис съоръжение за дома - бюра, офис столове, консумативи.

Ако пандемията от ковид продължи да затихва, съживяването на трудовия пазар ще бъде още по-осезаемо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР