Новите Mate 30 и Mate 30 Pro използват Android Open

...
Новите Mate 30 и Mate 30 Pro използват Android Open
Коментари Харесай

Huawei пусна смартфони без Google приложения

Новите Mate 30 и Mate 30 Pro употребяват Android Open Source Project

Ричард Ю демонстрира първите флагмани на Huawei без Гугъл приложения (снимка: Huawei Mobile / Twitter)

Huawei показа първия си флагмански смарт телефон без вградени приложения на Гугъл. Според анализатори, в случай че китайският производител продължи да предлага устройства без услуги на Гугъл, п родажбите и пазарният му дял ще намалеят.

Новите модели Mate 30 и Mate 30 Pro работят под ръководство на операционна система Android Open Source Project (AOSP), която не употребява приложения на Гугъл (Chrome, YouTube, Гугъл Play и др.) и е безвъзмездна за всички.

Вместо Гугъл Play новите устройства дават достъп до AppGallery магазин, в който има повече от 45 хиляди приложения. Huawei Mate 30 идва на цена от 799 евро. Версията Mate 30 Pro с 5G поддръжка коства 1199 евро.

По-рано през 2019 година американските управляващи сложиха Huawei в „ черен лист ”, заради изказвания за съдействие с военните и разследващи служби на Китай, както и за наблюдаване на клиенти. В резултат на това, компанията загуби няколко основни американски сътрудници, включително Гугъл.
още по тематиката
Впоследствие Съединени американски щати облекчиха рестриктивните мерки, като разрешиха на локалните компании да продават свои артикули на Huawei, само че единствено в случай че това не заплашва сигурността на страната. Сътрудничеството с Гугъл не бе обновено, макар че Huawei се надяваше на удобна развръзка.

На фона на американските наказания, анализаторите на GF Securities намалиха прогнозата си за доставки на Huawei смарт телефони от 260 на 230 милиона броя за 2019 година Ако Huawei продължи да няма достъп до услугите на Гугъл, идната година може да се усети по-силно въздействие върху позициите на компанията на външните пазари, споделят анализаторите.

В случай, че потребителите не знаят по какъв начин сами да изтеглят мобилните приложения на Гугъл, тогава те ще се нуждаят от техническа поддръжка от трети страни, което основава стеснение за тях, разясняват от GF Securities. Но макар неподходящата пазарна обстановка за Huawei, първичното произвеждане на телефони Mate 30 е с 15% по-високо от това на миналогодишния флагман Mate 20.

Според Тайванския институт за стопански проучвания, първоначално Mate 30 и Mate 30 Pro ще се продават единствено на избрани пазари. Най-важният пазар за Huawei е Китай. Там компанията управлява към 70-80% от продажбите на премиум смарт телефони, отбелязва Nikkei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР