Новите лекарства срещу COVID-19 през 2022 г. ще подобрят значително

...
Новите лекарства срещу COVID-19 през 2022 г. ще подобрят значително
Коментари Харесай

Новите лекарства ще улеснят борбата с COVID-19

Новите медикаменти против COVID-19 през 2022 година ще подобрят доста възможностите за оцеляване на тежко заболели пациенти, инфектирани с новия ковид, съобщи шефът на СЗО за Европа Ханс Клюге, съобщи организация БГНЕС.

" Ентусиазиран съм от основаните нови антивирусни препарати, които евентуално ще се появят на пазара през 2022 година и които доста ще усилят възможностите за оцеляване на пациентите, признати в болница с тежко протичане на COVID-19 ", споделя той.

Клюге акцентира, че имунизациите от последващо потомство ще бъдат по-ефективни против новите разновидности на ковид, които ще се появят по света. " Не мога да предскажа бъдещето. Но би трябвало да се означи, че актуалните ваксини са първо потомство ваксини против COVID-19. Бъдещите ваксини ще бъдат усъвършенствани и приспособени към нови или нововъзникващи разновидности, което ще ги направи по-ефективни. Това е развой, сходен на този, който към този момент се случва с противогрипните ваксини, които се приспособяват към нови варианти съвсем всяка година ", изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР