Новите филми на Вим Вендерс, Кен Лоуч, Катрин Брея и

...
Новите филми на Вим Вендерс, Кен Лоуч, Катрин Брея и
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан обяви официалната си селекция

Новите филми на Вим Вендерс, Кен Лоуч, Катрин Брея и Хирокадзу Корееда попадат в конкурсната стратегия на кинофестивала в Кан, съобщи Франс прес.

Официалната селекция на 76-ото издание на проявата беше оповестена от дългогодишния й шеф Тиери Фремо на конференция в Париж дружно с новия президент Ирис Кноблох

Деветнадесет кино лентата ще се съревновават за премията " Златна палма ". Сред тях са " Съвършени дни " (Perfect Days) на Вим Вендерс, " Старият дъб " (The Old Oak) на Кен Лоуч, " Миналото лято " (Last Summer) на Катрин Брея,   " Чудовище " (Monster) на Хирокадзу Корееда.

Председател на журито, което ще избере носителите на водещите оценки в интернационалната конкуренция, е двукратният притежател на " Златна палма " Рубен Йостлунд. 

Седемдесет и шестото издание на кинофестивала в Кан ще стартира на 16 май и ще продължи до 27 май. Проявата ще бъде открита с кино лентата " Жана дьо Бари " на актрисата и режисьорка Майвен с присъединяване на Джони Деп. 

Освен филмът, който ще открие кинофестивала, отвън конкурсната стратегия ще бъдат показани " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе и " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " на Джеймс Манголд. 

Въпреки че към този момент е планувано новият филм на Скорсезе да бъде показан отвън конкурсната стратегия, уредниците биха желали да го видят в конкуренцията за " Златна палма ". Към продуцентите от " Парамаунт пикчърс " и Епъл Ти Ви Плюс е отправено питане и по думите на Тиери Фремо е " най-важното да получим отговор преди началото на фестивала ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР