Новите дневни центрове, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи

...
Новите дневни центрове, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи
Коментари Харесай

Община Сливен разширява обхвата на социалните услуги

Новите дневни центрове, които бяха построени в бившето учебно заведение „ Хаджи Димитър “ в кв. „ Клуцохор “, към този момент действат, разгласи пред публицисти кметът Стефан Радев.

„ Предстои построяването на още два центъра в кв. „ Комлука “. Единият ще е спешен център, а другият, за настаняване на бездомни лица. Това е дълго дискутирана тематика и се надявам да откри трайно и стабилно позволение със съществуването на център от този вид, който да може да реагира при обстановки, свързани с бездомни лица “, разяснява тематиката за развиването на обществената инфраструктура кметът Радев. Той уточни, че Общината възнамерява строителството на други два центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични увреждания. По думите му фокусът при построяването на последните два центъра е ориентиран в придържане към националната политика за извеждане на потребителите от институции като Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост на населено място „ Качулка “.

„ Този развой е стартирал на национално равнище. Добре е да разполагаме с подобаваща инфраструктура, която да предлага подобен вид обществена услуга за потребителите от нашия район “, разясни кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР