Новите анти-COVID мерки предизвикаха недоволството на собственици на клубове и

...
Новите анти-COVID мерки предизвикаха недоволството на собственици на клубове и
Коментари Харесай

Протести срещу новите COVID мерки в няколко града в страната

Новите анти-COVID ограничения провокираха недоволството на притежатели на клубове и заведения за хранене в разнообразни градове. Те се заканиха да бойкотират рестрикциите.

Големите нощни клубове в Пловдив ще останат отворени тази нощ, като са подготвени да понесат и наказания за това. Собствениците им обаче са безапелационни, че те са създали повече от нужното и не могат да си разрешат ново затваряне.

" Ние не желаеме да стават проблеми, желаеме просто да покажем, че имаме право да работим. Ако дойдат институции, които желаят да ни ревизират, да наложат някаква мярка към нас, надлежно каквото е належащо от нас ще се направи, само че желаеме да покажем, че имаме правото, имаме и потребността от работа ", споделя Венета Райнова, шеф на нощен клуб.



" Ние стимулирахме по всевъзможен метод нашия личен състав, които са най-вече младежи, да се имунизират и всички са имунизирани, тъй като ги убедихме, че това е методът да работим с хората. Затова ние няма да затворим, тъй като сме създали това, което се желае от нас – да бъдем имунизирани " изяснява Деян Найденов, притежател на верига заведения в Пловдив.

И от сектора във Велико Търново са безапелационни - няма да се съобразят с новите ограничения, ще продължат и с митингите.



" Не бихме се съобразили, тъй като ограниченията не са съответни ", счита Димитър Манолов, притежател на заведения.

В знак на митинг против ограниченията в Русе, огромна част от заведенията през днешния ден затвориха за 2 часа. Според ресторантьори и хотелиери, не браншът би трябвало да бъде упрекван за разпространяването на ковид.

Голяма част от недоволните в страната ще се включат на следващия ден и в националния митинг в София.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР