Новините около един от най-успешните български режисьори - Теодор Ушев,

...
Новините около един от най-успешните български режисьори - Теодор Ушев,
Коментари Харесай

Тео Ушев ще снима първия си пълнометражен игрален филм у нас

Новините към един от най-успешните български режисьори - Теодор Ушев, не стихват. След като през вчерашния ден стана ясно, че влиза в журито на " Оскарите ", през днешния ден Ушев разгласи, че планът му за кино лентата " Пумпал " е получил утвърждение за финансиране от Националния кино център.

Това ще е първи пълнометражен игрален филм, който Ушев ще режисира, а сценарист ще е създателят на романа Владислав Тодоров. Тодоров е създател и на романа " Дзифт ", който също бе екранизиран от Явор Гърдев и пожъна голям триумф.

Макар и игрален, във кино лентата ще има детайли на анимация. 

В жанрово отношение " Пумпал " ще е реформаторски за България - научна фантастика, и ще показа един тъмен свят. Голяма част от историята е обвързван с един от паметните комунистически монументи - този на Бузлуджа. Именно неговата форма, напомняща на пумпал, има символно значение във кино лентата - като монумент на злото. 

„ Пумпал ” е антиутопична приказка, в която смешното спъва страшното, иронията скапва магиите, парадоксът добива желязна логичност, а езикът издевателства с чудото на творението, наречено човек. Действието стартира в една „ барутна нощ ” и ни захвърля в неприветливото бъдеще, на самия лимит на човешката история, а там, в утробата на мрака, се крие щастливият край ", се написа в анонса на книгата на Тодоров. 

Със сигурност ни чака забавен и вълнуващ филм. За страдание, ще би трябвало да изчакаме - фотосите стартират чак през есента на 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР