Новината за загубата на Тина Търнър покруси музикалния свят. Кралицата

...
Новината за загубата на Тина Търнър покруси музикалния свят. Кралицата
Коментари Харесай

Светът отдава почит към Кралицата на рокендрола Тина Търнър

Новината за загубата на Тина Търнър покруси музикалния свят.

Кралицата на рокендрола си отиде на 83 години.

Не се оповестява повода за гибелта й, само че през последните години тя е имала редица здравословни проблеми, в това число инсулт и бъбречно заболяване.

Минути след известието за гибелта й късно нощес (24 май), обществените мрежи бяха заляти от вълна на респект към музикалната легенда.

" С нея светът губи музикална легенда и модел за подражателство ", обявиха в известие от фамилията ѝ.

" С музиката си и безграничната си пристрастеност към живота тя очарова милиони почитатели по света и въодушеви звездите на деня. Днес се сбогуваме с една скъпа другарка, която оставя на всички нас най-голямото си дело - своята музика. Цялото ни състрадание е към нейното семейство. Тина, ще ни липсваш доста ", гласи изказването на формалната страница на Тина Търнър във Фейсбук.

Знаменитости и почитатели също отдадоха респект на Тина Търнър, заяви BBC.

Поп дивата Бионсе, която е повлияна от Тина Търнър, написа на своя уеб страница:

" Моята обичана кралица. Обичам те безпределно. Толкова съм признателна за твоето ентусиазъм и за всички способи, по които проправи пътя. Ти си мощ и резистентност. Ти си въплъщение на пристрастеността и силата. Всички ние сме толкоз щастливи, че станахме очевидци на твоята добрина и хубав дух, които ще останат вечно. Благодаря ти за всичко, което направи. "

Марая Кери и Опра Уинфри дефинираха Тина Търнър като " оживяла ", преодоляла години на домашно принуждение. 

" Имах опцията да се причисля към Тина Търнър на сцената по време на турнето ѝ " Wildest Dreams " и да се докосна до нейния обаян свят. Бях толкоз нервна, че коленете ми трепереха. Да танцувам на сцената с нея в Лос Анджелис беше най-забавното нещо, което си припомням, че съм претърпяла. Тина живееше ексцентрично и насърчаваше мен и всяка жена да вършим същото. ", написа Опра Уинфри във Фейсбук.

Семейството на президента на Съединени американски щати Барак Обама съобщи, че тя е " изпяла своята истина през насладата и болката ". 

" Тина Търнър беше сурова. Тя беше мощна. Беше неудържима. И беше самата себе си - говореше и пееше своята истина в наслада и болежка, в успех и покруса. Днес ние се причисляваме към почитателите по целия свят, с цел да отдадем респект на Кралицата на рокендрола и на звездата, чиято светлина в никакъв случай няма да угасне ", написа Барак Обама в формалния си Фейсбук профил.

Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън означи, че Търнър е почнала живота си като щерка на фермер и приветства нейния " гений, който се среща един път на потомство ".

Американската певица Глория Гейнър съобщи: Тина Търнър " проправи пътя на толкоз доста дами в рок музиката, черни и бели. Тя направи с огромно достолепие и триумф това, което доста малко хора биха се осмелили да създадат по нейно време и в този музикален род. "

I am so, so very sad to hear of the passing of @TinaTurner, the iconic legend who paved the way for so many women in rock music, black and white. She did with great dignity & success what very few would even have dared to do in her time and in that genre of music???? #TinaTurnerpic.twitter.com/HrcJj7PltI
— Gloria Gaynor (@gloriagaynor) May 24, 2023 Друга нейна съвременничка, Даяна Рос, съобщи, че е " шокирана " и " натъжена " от гибелта на Търнър, а Дион Уоруик си спомни за нея като за " постоянно кълбо от сила ".

Мик Джагър, който постоянно си сътрудничи с Търнър през годините, написа в Twitter: " Толкова съм тъжен от кончината на моята прелестна другарка Тина Търнър. Тя беше в действителност извънредно надарена изпълнителка и певица. Тя беше вдъхновяваща, топла, занимателна и великодушна. Тя ми оказа помощ толкоз доста, когато бях млад и в никакъв случай няма да я не помни ".
Сър Елтън Джон назова Тина Търнър " безспорна легенда на записите и на сцената ". " Загубихме един от най-вълнуващите и зареждащи реализатори... Тя беше недосегаема. ", написа той.

Редица други световноизвестни музиканти, измежду които Доли Партън, Деби Хари от Blondie и сър Том Джоунс показаха респект към Тина Търнър.

Анджела Басет, която получи номинация за " Оскар " за ролята на Тина Търнър в биографичния филм, съобщи, че звездата е " посочила на другите, които са живели в боязън, по какъв начин би трябвало да наподобява едно красиво бъдеще, изпълнено с обич, съчувствие и независимост ".

В просторно изказване за Deadline тя добави:

" Последните ѝ думи към мен бяха: " Ти в никакъв случай не си ме имитирала. Вместо това ти стигна надълбоко в душата си, откри своята вътрешна Тина и я сподели на света ".

" Ще вардя тези думи покрай сърцето си до края на дните си. За мен е чест да познавам Тина Търнър. ", добавя Басет.

Фенове по целия свят отдадоха респект на ТинаТърнър с цветя на звездата ѝ на Алеята на славата в Холивуд и със запалени свещи пред дома ѝ в Кюснахт, покрай Цюрих.

Букети бяха оставени и пред лондонския спектакъл " Олдуич ", където сега се играе мюзикълът " Тина " за живота на починалата певица.

Звездата на спектакъла Кристина Лав заяви новината на сцената, припомняйки си времето, когато се е срещнала с Търнър, която я е предиздвикала " да се почувства удобно с идната гигантска задача да я изиграе ".

Знаменитостите на Кинофестивала Кан нощес също отдадоха чест към Тина Търнър, преминавайки по аления килим на фона на най-големите шлагери на певицата.

" Просто най-хубавата. Музикалната легенда Тина Търнър блесна на сцената и в милиони сърца като Кралицата на рокендрола. Нейното завещание вечно ще остане измежду звездите ", написаха във Фейсбук от Американската галактическа организация NASA.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР