Новината със сигурност много е зарадвала германската Зелена партия -

...
Новината със сигурност много е зарадвала германската Зелена партия -
Коментари Харесай

Той е млад, свръхбогат и иска да промени света: кой е милионерът Антонис Шварц

Новината сигурно доста е зарадвала немската Зелена партия - преди броени дни тя получи подаяние от половин милион евро, което е най-голямото в историята ѝ. Дарителят се споделя Антонис Шварц - наследникът на известния фармацевтичен тръст " Шварц ". Какво още се знае за младия милионер?

Историята на семейство Шварц

Антонис Шварц е израснал в Мюнхен. Майка му е гъркиня, бащата е от рода Шварц, основал след Втората международна война едноименния фармацевтичен тръст, който преди време се подрежда измежду 80-те най-големи акционерни сдружения в Германия и има 4200 чиновници. През 2006 година семейство Шварц продава компанията на белгийския фармацевтичен тръст UCB за сумата от 4,4 милиарда евро. Навремето договорката притегля вниманието освен с високата цена, само че и с подаръка за чиновниците на концерна - по 10 000 евро за всеки, като се изключи управлението. Предназначението на бонуса е да успокои хората при продажбата. „ Като фамилна компания имаме избран ангажимент към нашите чиновници ", съобщи преди време тогавашният началник на концерна Патрик Шварц-Шюте. Въпросните бонуси излизат на фамилията 42 милиона евро.

Антонис Шварц наследява фамилното имущество с навършването на 18 години, само че до момента в който следва, по този начин и не го допира. Той учи европейски проучвания в Лондон и мениджмънт в Мадрид, а през 2013 година се реалокира да живее в Атина. Още по време на следването си богатият правоприемник размишлява над въпроса по какъв начин би могъл да промени света към по-добро. Особено откакто се сблъсква с апатията на своите сътрудници, които не се интересували от своята отговорност за бъдещето, а само от професионалната си кариера. " Всички желаеха да работят в някоя огромна банка и да получават
бонуси. А аз осъзнах, че кариерата в тръст не е за мен ", споделя Шварц пред немското издание „ Виртшафтсвохе ". Младият милионер се насочва към планове в обществената сфера. Заедно с други донори през 2014 основава в Атина портала „ Vouliwatch ", който има за цел да направи по-прозрачни освен даренията за партиите, само че и активността на обособените депутати. През 2016 година Шварц основава и фондацията „ Guerilla ", която оказва поддръжка на деятели и обществени придвижвания в Европа.

Парите като вълшебна пръчица

„ Като състоятелен човек имаш опция да раздвижиш избрани неща. Разполагаш с един тип вълшебна пръчица, която ти разрешава да предизвикаш промени към по-добро. И е неприемливо да не го правиш в сериозни времена като днешните ", изяснява Антонис Шварц. Около 30% от парите му са вложени в така наречен Impact Investing - вложения, които се управляват от правилата на устойчивостта, екологията и етиката. А от профила на Шварц в Линкедин излиза наяве, че от няколко месеца работи като управител на свободна процедура в новосъздадената компания Curingshot, която предлага здравословни питиета с джинджифил и куркума. Профилът му разкрива и още нещо: Антонис Шварц не за първи път се ангажира с идеята на Зелените - през 2019 година той подарява на партията 65 000 евро. А предходната година Шварц е един от 83-мата милионери, подписали писмо-апел до политиците да ги обложат с по-високи налози във времената на пандемия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР