Новината съобщи заместник-председателят на вътрешната комисия Николай Радулов.Вадят Гражданска защита

...
Новината съобщи заместник-председателят на вътрешната комисия Николай Радулов.Вадят Гражданска защита
Коментари Харесай

Вадят Гражданска защита и пожарната от МВР в отделна държавна агенция

Новината заяви заместник-председателят на вътрешната комисия Николай Радулов.

Вадят " Гражданска отбрана " и пожарната от Министерство на вътрешните работи в обособена държавна организация към Министерския съвет. По това е постигнала единодушие Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание след чуване на вътрешния министър Бойко Рашков и основен комисар Николай Николов за положението на бомбоубежищата в страната.

Новината заяви заместник-председателят на вътрешната комисия Николай Радулов в предаването " Следите остават " по Българска национална телевизия. 

" Аз считам по начало, че вкарването на " Гражданска отбрана " в Министерство на вътрешните работи беше огромна неточност. Това стана по времето на министър Цветанов и повода това да се случи, е желанието да се съберат всички мощности на едно място. Една от концепциите, за която постигнахме единодушие преди оформяне на държавното управление в групите в корекционен формат беше това, че Министерството вътрешните работи е доста огромно и ще е по-естествено и по-лесно за ръководство, в случай че се раздели. Тоест, противопожарна отбрана и гражданска отбрана излязат на открито от него, в границите на една може би държавна организация ", сподели Радулов.

Той прикани да бъде основана нова съвременна конструкция, която да е положение освен да пази жителите, само че и да има съвременни средства за избавяне.

" Вие виждате в последно време какъв брой хора се губят по планините, затрупва ги лавина и по този начин нататък. Да има съвременни средства за избавяне. Тоест, да има хеликоптери, коли за спешна помощ, специфични хеликоптери, които се употребяват за медицински цели. Вероятно ще има нов закон, който ще планува и присъединяване на доброволни отряди, ще планува и опциите да има аварийни фрагменти. Особено става дума за гражданска отбрана при усложнена обстановка ", добави Радулов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР