Новината идва директно от Министерството на правосъдието, пред което е

...
Новината идва директно от Министерството на правосъдието, пред което е
Коментари Харесай

Кьовеши потърсила сама МВР и митниците. Явно не вярва на Гешев

Новината идва непосредствено от Министерството на правораздаването, пред което е настояла персонално Кьовеши. Това се случва на фона на рецензиите към Иван Гешев като обвинител №1, само че и мниението на кандидат-президента на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков, че КПКОНПИ и прокуратурата работят отлично. Междувременно обаче Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред в Европейския парламент (така наречената комисия ЛИБЕ) изпрати нова порция въпроси към Гешев и реши да възобнови натиска на Брюксел към държавния обвинител.

Сега и Кьовеши наподобява не желае да поддържа връзка с него. Защо? Нали съгласно претендентът Герджиков тези институции работят добре?

" След известието ръководената от госпожа Лаура Кьовеши институция ще може да взаимодейства непосредствено с органите на полицията и митническите органи, без този развой да е опосредстван от Върховната касационна прокуратура. За сходно деяние настоя европейският основен прокурор госпожа Кьовеши за да се ускори съдействието и успеваемостта на разследванията”, пишат от Министерството на правораздаването.

Според Европейската прокуратура по този метод ще има по-активно подаване на сигнали, за каквито е упорствала Лаура Кьовеши. Освен това Министерство на вътрешните работи и митниците ще действат и като звена, които могат да препращат материали, дадени от други държавни структури. Към момента единственият метод несъмнено произвеждане да доближи до европейската прокуратура е то да бъде изпратен от държавното обвиняване. Според известието на правосъдното министерство обаче кръгът от българските институции се уголемява.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР