Новината бе съобщена от The Verge. Напомням на читателите, че Блу

...
Новината бе съобщена от The Verge.
Напомням на читателите, че Блу
Коментари Харесай

Гореща новина: Блу Ориджин съди НАСА!

Новината бе обявена от The Verge.

Напомням на читателите, че Блу Ориджин се съревноваваше със СпейсЕкс и Дайнетикс, само че през април НАСА реши да се довери само на проектопредложението на СпейсЕкс. Съдебният иск на Безос постулира, че компанията е ощетена поради “незаконната и неправилна оценка на проектопредложенията ”. 

Жалбата на Блу Ориджин към този момент беше отхвърлена при започване на този месец от формалния регулатор, който не откри никакви пропуски в работата на американската галактическа организация. Но Безос явно не иска да признае провалянето и да се откаже да получи контракт за $5.9 милиарда.

  

Експерти считат, че и този път Блу Ориджин едва ли ще реализира стремежи триумф. Но компанията към този момент притегли публичното внимание и надлежно беше подложена на унищожителна рецензия в обществените мрежи. Много от галактическите запалянковци, както се вижда от този линк, са не просто разочаровани, а изпитват откровена злост към компанията на Безос. Именно поради обстоятелството, че той, вместо да залегне на работата по ракетите “Ню Глен ” и най-накрая да достави моторите “BE-4 ” на Тори Бруно, разчита на юристите си. За над 20-годишното си битие Блу Ориджин има единствено едно-единствено достижение: суборбитален галактически транспортен съд “Ню Шепърд ”, който през юли най-сетне хвърча с хора на борда. Но нищо по-сериозно. Не е чудно, че НАСА се доверява на СпейсЕкс, защото Мъск обезпечи на Съединени американски щати цялостна самостоятелност от Русия. Днес корабите “Крю Драгън ” и “Карго Драгън ” на СпейсЕкс са тези, които возят астронавти и хранителни запаси до МКС. Нормално е американската галактическа организация да повери градежа на лунния модул на тази компания, която го заслужава.

Съдебното дело на Блу Ориджин сигурно ще реализира единствено едно – ще блокира работата по лунния модул за месеци напред. Заради сходни пречки НАСА не може да изпрати човек на Луната през 2024 година – и Джеф Безос има пръст в това. 

Или може би виновността не в самия Джеф Безос – а в управлението, иронично наричано от галактическите запалянковци “Блу Хъниуел ”, поради президента на компанията Боб Смит, произхождащ от остарелия галактически бранш (Хъниуел Аероспейс). 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР