Новината бе съобщена от РИА Новости. Учените от Института по медико-биологични

...
Новината бе съобщена от РИА Новости.
Учените от Института по медико-биологични
Коментари Харесай

ИМБП – РАН: Руските космонавти идеализират чуждестранните астронавти

Новината бе обявена от РИА Новости.

Учените от Института по медико-биологични проблеми (ИМБП) към Руската академия на науките (РАН) изясняват резултатите си с това, че съветските космонавти и американските астронавти рядко упражняват дружно. Освен това полетите в началото биват проведени като общи, само че към този момент на Международната галактическа станция екипите се разделят на национални и те си имат свои лични командири. По този метод руснаците възприемат сътрудниците си като странници.

“Изследванията удостоверяват, че общуването с непознати хора във официална конюнктура способства за тяхната идеализация. Такива психически проявления са се отразили на усещането на някои от космонавтите към задграничните членове на екипажа. В същото време астронавтите и космонавтите малко се отличават едни от други както по техническа, по този начин и по психическа подготовка ”, пише в книгата.

Друг резултат от изследването е установяването на психическа отдалеченост сред космонавтите и техните наземни ръководители. С други думи съветският екипаж се отчуждава от ръкодството в центъра за ръководство. Това може да докара до спорове в бъдеще. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР