Нови възможни сфери на сътрудничество и реализацията на съвместни проекти

...
Нови възможни сфери на сътрудничество и реализацията на съвместни проекти
Коментари Харесай

Министър Богданов покани корейски технологичен гигант да инвестира у нас

Нови вероятни сфери на съдействие и реализацията на взаимни планове у нас разиска министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов с вицепрезидента на корейски софтуерен колос. Компанията е международен водач в нововъведенията и производител на индустриални електронни съставни елементи и акумулатори. Тя е измежду международните производители на микроелектроника, акумулатори, автомобилни приложения, системи за предпазване на сила и други На срещата участваха още заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов и изпълнителният шеф на Аутомотив Клъстер България Любомир Станиславов.

Министър Богданов уточни, че от ден на ден вложители демонстрират интерес да открият развойни центрове у нас. По думите му единствено в аутомотив бранша в България към този момент има над 35 R&D центрове на водещи интернационалните компании, измежду които и азиатски. „ Разработката на програмен продукт в автомобилната промишленост е значима за страната, а страната ни има всички предпоставки да се трансформира в районен център за развойна активност на компании от бранша ", посочи той. България разполага с надарени инженери и задоволителна експертиза, акцентира министърът и добави, че аутомотив секторът е предпочитан.

По време на срещата в централата на корпорацията в Южна Корея бе подложен акцент върху това, че страната ни може да обезпечи верига на доставки за новата фабрика на компанията, подготовка и образование на локални специалисти, създаване на инфраструктура и финансови насърчителни ограничения. „ България е на вярното място, където да бъдат създадени нововъведения в промишлеността, само че и да се подсигурява дейно произвеждане на съставни елементи и модули ", посочи Богданов.

Икономическият министър бе безапелационен, че в този момент е верният миг за инвестиция в страната ни, с цел да могат фирмите да бъдат покрай западните си клиенти, до момента в който в същото време имат достъп до основни запаси и експертиза.

По думите му включването на България в Европейския алианс за акумулатори през актуалната година е основно за развиването на вложения във високотехнологични зелени производства. „ Това е среда, в която можем да работим над нови планове дружно с нашите сътрудници. България може да способства с потенциалите, които ние към този момент сме построили ", добави той. По негови думи към този момент има деен разговор за потребление и на български потенциал за преработване на акумулатори и първични материали. „ Рециклиране на акумулатори у нас също може да играе основна роля за бъдещото развиване на промишлеността ", уточни той.

Министърът Богданов съобщи още, че има благоприятни условия за вложения в райони у нас, които са най-силно наранени от енергийния преход, които оферират добра инфраструктура, и имат потребност от нови вложения и нови работни места, оповестиха от министерството.

По време на формалната си аудиенция в Южна Корея министърът на стопанската система се срещна и с представители на водеща университетска болница. По време на срещата бе разисквана опцията за продан на лекари и студенти от двете страни, както и опциите за вложения в бранша у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР