Нови сцени на хаос се разиграха снощи във Франция, след

...
Нови сцени на хаос се разиграха снощи във Франция, след
Коментари Харесай

`Отново хаос във Франция, след като съдът даде зелена светлина на пенсионната реформа

Нови подиуми на безпорядък се разиграха нощес във Франция, откакто Конституционният съд даде зелена светлина на оспорваната пенсионна промяна. 

Палежи, вълнения и конфликти с полицията белязаха снощните демонстрации в Париж, Рен, Гренобъл и други градове на Франция. 112 души са задържани в столицата.

Опонентите на пенсионната промяна реагираха бурно на решението на Конституционния съвет, който валидира съвсем целия текст, в това число повишението на възрастта на пенсиониране.

„ Нищо не е завършило “ – предизвестява в намерено писмо междусиндикалният комитет, чиито водачи отхвърлят да се срещнат във вторник с президента Еманюел Макрон и още веднъж го приканват да не прокарва закона.

„ Няма спечелили и победени “, текстът на промяната е достигнал края на един либерален развой – съобщи в реакция министър председателят Елизабет Борн.

Законът може да бъде обнародван в 15- дневен период, само че социалистите към този момент се заканват да изискат проектозакон за анулация на промяната. Предстоят нови общонационални митинги на 20 и 28 април. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР