Нови социални услуги ще бъдат разкрити във Велико Търново по

...
Нови социални услуги ще бъдат разкрити във Велико Търново по
Коментари Харесай

Разкриват нови социални услуги във Велико Търново

Нови обществени услуги ще бъдат разкрити във Велико Търново по план възстановяване на обществената инфраструктура, който ще бъде финансиран по оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020, оповестиха от общинския пресцентър.

Инвестиционното предложение планува основаване на комплекс за обществени грижи за възрастни хора и лица с умствена назадничавост, а договорът за обезпечаване на безплатна финансова помощ е подписан от шефа на общинската дирекция "Социални действия и опазване на здравето " Росица Димитрова. Ще бъдат построени нови здания и ремонт на действителен обект, дружно с обезпечаване на тяхното обзавеждане и съоръжение. Центърът за грижа за лица с умствена назадничавост ще включва четири здания с потенциал от по 15 места във великотърновското село Церова кория. В центъра за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване също ще бъдат разкрити 15 места във Велико Търново.

Инвестицията ще бъде на обща стойност 2 760 000 лв.. Изграждането на новата обществена инфраструктура в с. Церова кория е обвързвано с идното закриване на дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост в с. Пчелище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР