Нови случаи на COVID-19 сред деца на възраст между пет

...
Нови случаи на COVID-19 сред деца на възраст между пет
Коментари Харесай

Все повече деца се заразяват с коронавирус

Нови случаи на COVID-19 измежду деца на възраст сред пет и 17 години се усилват след интервал на непоклатимост през лятото, съгласно прочут турски медицински експерт.

Зафер Куругьол, педиатър от университета Еге в западната провинция Измир, съобщи, че броят на случаите измежду децата последователно се усилва и процентът на инфекцията се следи по-интензивно спрямо възрастните над 60 години.

„ Нуждата от интензивно лекуване измежду децата се усилва и множеството от тях нямат хронично заболяване “, сподели Куругьол.

Отбелязвайки, че има доста случаи в детските интензивни отделения с недоволства от висока температура и респираторен дистрес, Куругьол съобщи, че честотата на болестта при деца на възраст сред 5 и 17 години е на същото равнище като възрастните.

Педиатърът сподели още, че бързо разпространяващите се случаи на делта вид също съставляват опасност за децата. Основен риск ще докара повторното отваряне на учебните заведения.

В Турция към този момент стартира имунизация на деца на възраст над 12 години, които имат хронично заболяване. Педиатърът съобщи, че има нарастване на случаите освен измежду децата на възраст над 16 години, само че и измежду тези на възраст над 12 години.

Експертът сподели, че всички деца на възраст над 12 години в страната би трябвало да бъдат имунизирани неотложно.

Междувременно вътрешното министерство на Турция изпрати заповед до регионалните управи на всички 81 провинции в страната, в който се показват ограничения, които би трябвало да се следват през идната образователна година.

Според документа, неимунизираните учители и личен състав, в това число водачи на учебни рейсове и превозвачи на храни, ще би трябвало да минават PCR проби два пъти седмично, защото учебните заведения ще стартират образованието в клас на 6 септември.

Правителството е издало набор от насоки за попречване на инфекции, които включват хигиенични правила, наложителни маски когато и да е за възпитаници и учители и подобаваща вентилация в класните стаи.

Турция е приложила над 94 милиона дози ваксини против COVID-19, като досега 44 на 100 от популацията е имунизирано изцяло с най-малко две дози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР