Нови сблъсъци между полиция и демонстранти избухнаха тази нощ в

...
Нови сблъсъци между полиция и демонстранти избухнаха тази нощ в
Коментари Харесай

Нови сблъсъци избухнаха в Багдад, един убит и десетки са ранени

Нови конфликти сред полиция и стачкуващи избухнаха тази нощ в Багдад, където протестиращи не се разотиват от централния площад " Тахрир ", настоявайки за " рухване на режима " в Ирак, макар че управляващите дават обещание промени, съобщи Франс прес.

Един човек е погубен, а десетки са ранени по време на безредиците близо до площада, оповестиха медицински източници.

От 1 октомври насам по време на демонстрации и конфликти са починали 257 души по последни данни на управляващите, оповестени в сряда вечерта.

Според силите за сигурност и медицински източници от сряда вечерта насам в Багдад са убити минимум 7 стачкуващи - някои от тях със сълзотворни гранати (десет пъти по-тежки, в сравнение с другаде по света), изстрелвани хоризонтално от силите на реда.

Според същите източници има и един умрял в южния град Насирия, погубен от защитата на щаба на локален политик по време на проява пред офиса.

Най-малко 120 души пострадаха при конфликти на стачкуващи с полиция, използвала сълзотворен газ и летални муниции в региона на огромното южно пристанище Ум Каср, заяви през днешния ден телевизия " Ас Сумария ", представена от ДПА и ТАСС. Телевизията се базира на иракската висша комисия по човешките права.

Протестиращите блокираха още в сряда пътищата към този стратегически терминал, след което всички товаро-разтоварни интервенции там бяха спрени. Ум Каср има огромно значение за Ирак, защото страната значително зависи от вноса на храни. Много интернационалните корабни компании обаче в този момент са принудени да преустановят работа в пристанището, показва организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР