Нови сателитни снимки, публикувани от CNN, показват, че Русия може

...
Нови сателитни снимки, публикувани от CNN, показват, че Русия може
Коментари Харесай

Русия пуска Летящият Чернобил, САЩ трепери

Нови сателитни фотоси, оповестени от CNN, демонстрират, че Русия може да приготвя следващото тестване на своята крилата нуклеарна ракета, известна като Skyfall - спорно оръжие, предопределено да надхитри американските отбранителни системи, написа " Днес БГ ".

Снимките, снимани на 16 август от комерсиалната компания за сателитни изображения Capella Space, оферират " ясни индикации, че Русия се готви да тества крилата ракета с нуклеарна мощ " на известно място за изстрелване, ситуирано покрай Северния полярен кръг, настояват специалисти от института Middlebury на Международния център за проучване на неразпространението, който проучва фотосите пред CNN.

Американски представители са наясно, че Русия може да приготвя нов тест за това, което назовава ракета " Буревестник " като част от своята стратегия за напреднали оръжия, съгласно източник, осведомен с този въпрос.

Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърли коментар, а Пентагонът и съветското министерство на защитата не дадоха отговор незабавно на въпросите на CNN.

" Използването на нуклеарен реактор по принцип би дало на крилатата ракета безграничен обсег, с цел да лети под и към американските ракети за противоракетна защита и прехващачите ", изяснява откривателят Джефри Люис, специалист по оръжия от Института Мидълбъри, който също преглежда фотосите.

Има " основни въпроси дали системата ще работи сполучливо, без да приказваме за опасността, която тестването й може да съставлява за околната среда и човешкото здраве " прибавя той.

Тези опасности накараха някои специалисти да нарекат оръжието " летящият Чернобил ", споделя Люис пред CNN, като отбелязва, че през август 2019 година напъните за възобновяване на ракета, паднала в Бяло море, доведоха до детонация, при която починаха петима души от техническия личен състав.

Люис споделя, че сателитните фотоси допускат, че случаят може да е бил обвързван с създаването на крилата ракета с нуклеарна мощ.

Русия е провела най-малко един изпитателен полет на крилата ракета с нуклеарна мощ от същото място покрай Северния полярен кръг през ноември 2017 година Според информацията Москва е направила голям брой други проби през идващите месеци, макар че нито един от тях не се смята за сполучлив.

През март 2018 година съветският президент Владимир Путин разгласява видео от тестване на крилати ракети с нуклеарна мощ, което разрешава на откривателите, в това число и на анализаторите от Института Мидълбъри, да разпознават местоположението на площадката за изстрелване, споделя Люис.

Изследователите следят това място през последните месеци, а сателитни фотоси, направени от комерсиалната компания за сателитни изображения Planet през лятото, демонстрират товарни кораби, които идват на място и натрупат доставки. Съвсем неотдавна Русия издаде " уведомление до моряците ", предупреждаващо за рискови интервенции, които ще бъдат осъществени сред 15 и 20 август покрай известния полигон Буревестник покрай Панково на Нова Земля.

Радарно изображение с висока разграничителна дарба, направено на 16 август, демонстрира, че " съветският личен състав е издигнал огромен екологичен подслон, с цел да отбрани ракетата и екипажите, подготвящи изстрелването от суровото време ", твърди Люис. " Този ​​заслон беше спретнат, разкривайки огромен обект на стартовата площадка, който е може да е стартерът SSC-X-9 Skyfall. Има и забележителен брой обекти до стартовата площадка, които евентуално са транспортни средства и транспортни контейнери. Нито едно от тези неща не е било там, когато мястото е било снимано през юни.

Русия модернизира своите стратегически нуклеарни оръжия и системи за доставка, с цел да противодейства на Съединени американски щати и НАТО и да затвърди претенцията си за огромна военна мощ, което поражда опасения от следващата конкуренция в нуклеарните оръжия, защото Съединени американски щати също се захващат за надграждане на нуклеарния си боеприпас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР