Нови разломни линии и напрежения - от Сирия до Украйна,

...
Нови разломни линии и напрежения - от Сирия до Украйна,
Коментари Харесай

Кремъл се наслаждава на изтеглянето на САЩ от Сирия и бъркотията в Украйна

Нови разломни линии и напрежения - от Сирия до Украйна, оферират на Кремъл благоприятни условия да разшири въздействието си и да реализира прогрес в отбрана на ползите си.

Изтеглянето на американските войски от Северна Сирия преди настъплението на Турция слага Русия в ситуацията на решителен балансьор, позволявайки ѝ да помогне за договаряне на вероятно съглашение сред сирийския президент Башар Асад и кюрдите, които бяха изоставени от Съединени американски щати.

А в Украйна, където обликът на новия президент пострада поради следствието за импийчмънт в Съединени американски щати, Русия може да употребява несигурната конюнктура, с цел да упорства за договорка, която да ѝ обезпечи въздействие върху нейния западен комшия.

Турското нахлуване в Северна Сирия беше подхванато след решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли силите на Съединени американски щати от региона, пренебрегвайки предвожданите от кюрдите Сирийски демократични сили, основния американски съдружник в битката с групировката " Ислямска страна ".

Внезапното решение на Вашингтон да изостави кюрдите беше в внезапен контрастност с непоколебимата поддръжка на Москва за нейния съдружник Асад, която оказа помощ на неговото държавно управление да си върне по-голямата част от територията на страната в опустошителната революция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР