Нови проблемни участъци с локални пречупвания и пукнатини са открити

...
Нови проблемни участъци с локални пречупвания и пукнатини са открити
Коментари Харесай

Откриха нови пукнатини по тръбопровода във Варненското езеро

Нови проблематични сектори с местни пречупвания и пукнатини са открити от компания " Хидроремонт " по тръбопровода във Варненското езеро на 9 февруари, оповестиха от Община Варна след питане от Moreto.net по отношение на ремонтните работи.

На 10 февруари Община Варна е уведомила за случая Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, ВиК - Варна, Областна администрация - Варна, Басейнова дирекция за ръководство на водите в Черноморския район.

В интервала от 29 януари до 2 февруари беше осъществен ремонт на открития през януари проблематичен сектор на краткотрайно положения водопровод във Варненското езеро от компания „ Хидроремонт ИГ “ ООД по отношение на открито огъване на тръбата и съществуване на цепнатина.

От 2 до 8 февруари в това число бе осъществен повсеместен оглед на подводното оборудване.

С цел трайно недопускане на заустване на механично пречистени отпадъчни води от КПС „ Аспарухово “ във Варненското езеро компанията реализатор има техническа подготвеност за премахване на проблемите и обезпечаване на спомагателна отбрана на краткотрайно положеното оборудване.

Тъй като ремонтните действия са подвластни от метеорологичните условия и корабния трафик във Варненското езеро, индикативният период за премахване на зародилите проблеми е до 30 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР