Нови правила за отсъствията в детските градини!Вижте идеите на МОН!

...
Нови правила за отсъствията в детските градини!Вижте идеите на МОН!
Коментари Харесай

Нови правила за отсъствията в детските градини! Вижте идеите на МОН!

Нови правила за отсъствията в детските градини!Вижте концепциите на МОН! Децата могат да отсъстват до 15 дни от детската градина по фамилни аргументи.

Децата, записани за наложително предучилищно обучение, ще могат да отсъстват от детската градина
по фамилни аргументи до 15 дни в границите на една образователна година
с документално съобщение от родителя. Това планува план за изменение на Наредбата за предучилищното обучение, който е оповестен за публично разискване на страницата на МОН.

В момента оптималният брой позволени дни за неявяване по фамилни аргументи от детска градина е 10. С увеличението им на 15 ще се синхронизират условията към децата, записани за наложително предучилищно обучение с тези към учениците. Това оповестиха от пресцентъра на просветителното министерство.

С признатото предишния месец изменение на Наредбата за приобщаващото обучение се даде опция
учениците да отсъстват до 15 дни в границите на една образователна година
с стимулирано, документално заявление от родител до класния началник. Така родителите могат независимо да вземат решение във връзка с отсъствията на своите деца от учебно заведение в случаи на фамилни събития, персонални и фамилни задължения, наложителни пътувания, краткотрайно неразположение и други

Сега същата опция се предлага и за детските градини. Извън тези 15 дни по фамилни аргументи децата, посещаващи наложително детска градина, е възможно да отсъстват и за времето на учебните ваканции, избрани за съответната година. Те могат да отсъстват и по здравословни или други уважителни аргументи, удостоверени с документ от способен орган.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР