Нови правила за имуществения режими за международните двойки се прилагат

...
Нови правила за имуществения режими за международните двойки се прилагат
Коментари Харесай

Нови правила за международните бракове в сила от днес

Нови правила за имуществения режими за интернационалните двойки се ползват от през днешния ден в 18 страни членки, заяви пресцентърът на Европейската комисия.

Започват да се ползват регламентите на Европейски Съюз за изясняване на разпоредбите, използвани към имуществения режим на интернационалните брачни двойки или регистрирани партньорства. С тях се откриват ясни правила при бракоразвод или гибел и ще се постави завършек на паралелните и вероятно противоречащи си производства в разнообразни страни членки, свързани да вземем за пример с имущество или банкови сметки . Накратко, разпоредбите ще внесат повече правна изясненост за интернационалните двойки.

Тъй като не бе допустимо да се реализира единогласие измежду всички страни членки, разпоредбите ще се ползват в 18 от страните членки: Австрия, Белгия, България , Хърватия, Кипър, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словения, Испания и Швеция.

Новите регламенти ще обясняват кой народен съд е способен да помогне на двойките при ръководството на тяхното имущество или при разпределението му сред тях при положение на бракоразвод, разлъка или смърт; ще обясняват кое национално право има преимущество, ако са използвани разпоредбите на няколко държави; и ще улесняват признаването и осъществяването в една страна членка на правосъдно решение по имуществени въпроси, постановено в друга страна членка.

" Новите правила ще допринесат за по-лесното делене на общи активи и при по-малко разходи, както и за облекчаването на хората, намиращи се в сложни условия, разяснява европейският комисар по правораздаване Вера Йоурова. - Повече от 16 милиона международни двойки ще се употребяват от ясни процедури при положение на бракоразвод или на гибел на партньор. Те ще могат да икономисват към 350 милиона евро всяка година под формата на правни разноски. Призовавам останалите страни членки да се причислят към засиленото сътрудничество в полза на всички интернационалните двойки в Европейски Съюз. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР