Нови подробности за трагедията в Пирин. Второто тяло на мъртъв

...
Нови подробности за трагедията в Пирин. Второто тяло на мъртъв
Коментари Харесай

Трагедията е пълна. Подробности за втория загинал в Пирин

Нови детайлности за нещастието в Пирин. Второто тяло на мъртъв екскурзиант най-вероятно е на македонски жител. Това съобщиха спасители, представени от Struma.com.

У него са открити ключове и македонски пари.
-->
Тялото бе намерено близо до това на Пламен Христов, който издирваха повече от седмица. Това изяснява и обстоятелството,че на никое място в Сандански и Банско няма втори човек, разгласен за търсене.

Телата са открити в региона на Влахини езера, които са на територията на Сандански. Версията, която се появи по-рано, че най-вероятно македонският жител е слязъл да помогне на Пламен, ще се окаже вярна.

" Телата са открити на 2300 м. Намерени са с дрон на 1 януари, през днешния ден момчетата отидоха и откриха два натрупа вместо един ", съобщи дежурният в ПСС Банско Методи Баневски. 

Той изрази съществено терзание. В региона има към двайсет спасители от Банско, Сандански, Разлог, само че те не могат да смъкват труповете, тъй като рискуваме да се случи случай. 

" Не можем да извадим и да пренесем до хижата на ръце телата оттова, регионът е извънредно рисков – замръзнал стръмен улей по западния скат на върха откъм Влахини езера ", сподели Баневски, представен от " Марица ".  

" Поискахме страната да даде хеликоптер за транспортиране на труповете, само че ни беше отказано с претекста, че не можел да вози трупове. Ако от авиобаза Крумово не дават хеликоптер, двамата мъже ще останат горе под върха. Ако можете, помогнете ", помоли спасителят Баневски.  

Както е известно, България е единствената страна от 27-те в Европейския съюз (ЕС), която не разполага със избавителни хеликоптери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР