Нови лоши новини: и Corvette се отказа от „24-те часа

...
Нови лоши новини: и Corvette се отказа от „24-те часа
Коментари Харесай

Нови лоши новини: Corvette се отказа от 24-те часа на Льо Ман

Нови неприятни вести: и Corvette се отхвърли от „ 24-те часа на Льо Ман “ По-малко от 48 часа откакто Porsche оповестиха, че отдръпват два от заводските си автомобила от тазгодишното издание на „ 24-те часа на Льо Ман “, същото направиха и от американския авто производител Corvette, които няма да вземат участие във френската класика за първи път от 2000 година насам.

От Corvette оповестиха, че има доста фактори към тяхното решение, само че главната причина е логистичното главоболие, провокирано от отлагането на конкуренцията през септември заради пандемията от ковид. Логистиката за тимовете, участващи в американския шампионат за устойчивост, е доста комплицирана, защото те имат конкуренция на „ Лагуна Сека “ на 6 септември, единствено седмица преди техническата ревизия във Франция, и кръг на „ Мид-Охайо “ в седмицата след „ Льо Ман “.

Оттеглянето на Corvette оставя едвам седем автомобила в клас GTe Pro, по два фабричен на Porsche, Aston Martin и Ferrari, плюс частното Ferrari на “Rizi Competizione”. С отдръпването си от „ Льо Ман “ Corvette отсрочва и дебюта на своя нов C8.R, който направи своя спортен дебют в „ 24-те часа на Дайтона “ през януари, най-малко с една година.

Мястото на двата Corvette-а ще бъде заето от втората ORECA 07-Gibson на датския High Class Racing в клас LMP2 и Proton Competition (Porsche) в GTe Am.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР