Нови консултации за шеф на ЦИК свиква президентът Румен Радев.

...
Нови консултации за шеф на ЦИК свиква президентът Румен Радев.
Коментари Харесай

След оттеглянето на Ципов: Нови консултации за шеф на ЦИК

Нови съвещания за началник на ЦИК привиква президентът Румен Радев. Причината е решението на ГЕРБ да отдръпна номинацията на Красимир Ципов за ръководител. Вчера партиите на Народно събрание изненадаха ГЕРБ като оставиха Ципов единствена кандидатура и по този начин направиха изборът му сигурен. По този метод обаче комисията минава напълно под контрола на ГЕРБ и партията на Борисов към този момент няма учредения за упреква президента, че се намесва в изборите. Усетили се по какъв начин са паднали в личния си капан, ГЕРБерите, отпред с Борисов, дадоха през днешния ден незабавен брифинг, на който оповестиха отдръпването на Ципов. Номинират го единствено за заместник-председател на ЦИК.

Консултациите ще са на следващия ден, 7 май в постройката на президентството.

„ Това, че Красимир Ципов остана единственият претендент за ръководител на ЦИК беше капан и вие скочихте в него. Едните споделят, че за едните трябват машини, само че какъв брой, кой ще си постави главата в торбата - ръководителят. Благодаря, само че не ни е нужно. Затова ги събрах и го взехме решение. Уж са в сговор, само че единствено против нас. Сега разбрах за какво Радев бави държавното управление. Аз на съвет желая да бъда оторизиран, с цел да отида. Видя се, че нито има стратегия, нито политически дейности “, сподели Борисов.

Красимир Ципов от своя страна съобщи, че не се опасява да бъде ръководител на ЦИК. По думите му обаче всички останали партии още веднъж са избягали от отговорност.

От " ИТН " през вчерашния ден предложиха Камелия Нейкова само за зам.-председател макар апелите на други политически сили по време на диалозите.

Процедурата предвиждаше при липса на консенсус и повече от един претендент да има чоп, само че в създалата се обстановка нито имаше консенсус, нито чоп.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР