Нови жертви на масовите демонстрации в Ирак, а самите демонстранти

...
Нови жертви на масовите демонстрации в Ирак, а самите демонстранти
Коментари Харесай

Нови жертви на протестите в Ирак

Нови жертви на всеобщите демонстрации в Ирак, а самите стачкуващи към този момент втори месец се пробват да смъкват ръководещите партии. На няколко места в южната част на страната силите за сигурност стреляха на месо, само че не съумяха да разпилян протестиращите, написа Пик.

Ключови обекти на нефтодобивната инфраструктура остават блокирани. По данни на иракската комисия за човешки права трима души са били убити, а други 50 са били ранени в конфликтите край Ум Каср - пристанището на Персийски залив е от витално значение за вноса на храни в Ирак.

В последните дни протестиращите го блокираха неколкократно, а полицията го отваряше след яростни конфликти, предава БНР.

Смъртоносни конфликти имаше и през днешния ден в град Насирия, който се намира на 300 км южно от столицата Багдад, като и там са починали минимум трима души, а десетки други са потърпевши. Петролните залежи в региона остават недостъпни. Протестиращи блокират административни здания и мостовете над река Ефрат.

Протестите в Ирак започнаха на първи октомври - година, откакто министър председателят Адил Абдул-Махди пое властта. Иракчаните са недоволни от ширещата се корупция, безработицата и бедността, които нарастват, макар големите естествени запаси на страната. Настоящите демонстрации са най-мащабните от свалянето на Саддам Хюсеин през 2003 година

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР