Нови изследвания показват, че водородът може да нанесе щети на

...
Нови изследвания показват, че водородът може да нанесе щети на
Коментари Харесай

Ново изследване слага прът в колелото на водородния прогрес

Нови проучвания демонстрират, че водородът може да нанесе вреди на атмосферата. Преминаването към водород може да докара до тревожни екологични проблеми.

Нови проучвания демонстрират, че прекосяването към водородно гориво може да има някои отрицателни последствия за околната среда в близко бъдеще. Водородът постоянно се акцентира като идеалната опция на колите с бензинов мотор, а производители като Toyota похарчиха доста пари и време за оценка на технологията. Но, както всяко нещо, има и дефекти.

В взаимно проучване на Принстънския университет и Националната асоциация за океански и атмосферни проучвания откривателите са открили, че водородът реагира по неповторим метод с хидроксилен радикал (OH) – молекула, която е виновна за поглъщането на парникови газове (като метан) от атмосферата.

Проучването откри, че ОН няма да може да извършва тази значима функционалност, когато се доближи несъмнено равнище на водородни излъчвания, което ще докара до тревожно количество метан в атмосферата, допринасяйки за непредвидени екологични проблеми.

Водещият създател на проучването, докторантът Матео Бертани, съобщи пред Sci Tech Daily, че тези резултати ще се проявят даже в случай че водородът размени изкопаемите горива като общ източник на сила. Освен това рискът се усилва от процесите на произвеждане на водород, които изискват метан.

Различни екологични организации настояват, че 20% от резултатите на световното стопляне могат да се припишат на метана, който съгласно сведенията има съвсем 80 пъти по-голяма затопляща мощ от въглеродния диоксид.

„ На процедура обаче той поражда доста екологични и софтуерни проблеми, които към момента би трябвало да бъдат решени. “

По създание изследването демонстрира, че производителите на коли към момента би трябвало да намерят способи да сведат до най-малко излъчванията, които са резултат от производството на водород.

Бертани добави, че водородът, изпускан в атмосферата през днешния ден, ще докара до струпване на метан през идващите години. „ Въпреки че животът на водорода в атмосферата е единствено към две години, след 30 години към момента ще има противоположна връзка с метана от този водород. “

Данните се разграничават леко според от методите за произвеждане на водород. Зеленият водород, който се създава посредством делене на водата на водород и О2 благодарение на възобновима електрическа енергия, има сериозен предел на излъчванията от 9%.

Ако в някоя точка от веригата в атмосферата изтече повече от тази стойност, атмосферният метан ще се усили, което ще заличи всички изгоди, свързани с отхвърли от обичайните изкопаеми горива.

За синия водород, който включва метан в индустриалния развой, прагът е още по-нисък. Според проучването приключването не би могло да надвиши 4,5%, с цел да се предотврати увеличението на метана в атмосферата.

„ Имаме още доста да учим за последствията от потреблението на водород, тъй че прекосяването към водород, едно на пръв взор чисто гориво, да не сътвори нови екологични провокации “, изясни Амилкаре Порпорато.

Въпреки че водородните коли като Toyota Mirai не отделят нищо друго с изключение на топъл въздух и водни пари, течовете при превозването и производството съставляват действителна опасност, се споделя в изследването.

Проучването не се опълчва на водорода като опция на обичайните коли с ДВГ и електрически автомобили, само че отбелязва, че би трябвало да се свърши повече работа, с цел да се подсигурява, че той в действителност е стабилно средство за задвижване. 

„ Ако фирмите и държавните управления съществено желаят да влагат средства в създаването на водорода като запас, те би трябвало да се уверят, че го вършат вярно и дейно “, добавя Бертани. „ В последна сметка водородната стопанска система би трябвало да бъде построена по метод, който няма да попречи на напъните в други браншове за понижаване на въглеродните излъчвания. “

Изглежда, че идеалното решение към момента не е налице. В целия свят моторът с вътрешно горене постепенно се не разрешава, като се плануват разпореждания за електрически транспортни средства и други сходни. Но даже и колите с акумулатори не са съвършени. Те не отделят никакви нездравословни местни излъчвания, само че производството на електрически автомобил е замърсен бизнес, с доста естествени материали, нужни за производството на акумулатори.

Може би синтетичните горива са ключът към бъдещата подвижност, само че даже и тогава ще има излъчвания, въпреки и чисти нулеви излъчвания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР