Нови избори не би трябвало да има нито за Общински

...
Нови избори не би трябвало да има нито за Общински
Коментари Харесай

Терзиев нямало да се оправдава колко е трудно

Нови избори не би трябвало да има нито за Общински съвет, нито за кмет. Но ще изчакаме решението на съда “. Това сподели пред Нова тв съобщи кметът на София Васил Терзиев. „ Нищо не мисля, не мога да изземвам работата на съда, само че ще се съобразим с решението. Но се вижда, че в случай че има някой ощетен, това съм аз, тъй като моят брой гласове би повишен при едно броене. Но това не е фокус на мен и на екипа, ние се борим с ежедневните проблеми на София и когато пристигна решението на съда, ще се съобразим с него “, добави Терзиев.

По мотив съвещанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев дефинира като „ опит да има една спирачка за всичко, което ние вършим “.

„ Няма да чуете от мен да се извинявам какъв брой е мъчно, това са даденостите в последна сметка, работим с инструментите, с които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е нито военачалник без войска, нито безгласна писмен знак, има доста неща, които можеш да направиш и са в твоите пълномощия “, добави Терзиев.

Дори да не ни е елементарно, ние отново имаме принадлежности, отговори той на въпроса по какъв начин ще работи без болшинство в СОС. И изясни, че кметът има естрада – когато една добра концепция за града е обоснована, и когато е заложена като политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да изяснява за какво я неодобрява. Защо биха споделили „ не “ на нещо, което е участвало в тяхната стратегия – на решение на казуса с Витоша, за потребление на минералната вода, за детските градини. Затова Терзиев щял да разчита и на напън през медиите.

Прозрачността лекувала най-добре сходни недъзи. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават публичност на всички тематики и проблеми. По думите му те могат да демонстрират проблемите и да дават публичност.

„ Ако желаеме цялостна проверка, тя не може да стане, без да има предпочитание от страна на СОС. Това ще бъде най-големият тест дали има стопански болшинства и клубове по ползи “, изясни още кметът.

Терзиев съобщи, че към МОЛ „ Парадайс “ се работи за организация на придвижването във връзка информацията, че там ще се издигне 60 метрова постройка.

„ Имаме доста проблеми по кварталите. Планът ни беше да си представим организационната конструкция, да получим поддръжка и да стартираме да работим. За момента основният проектант е Здравков, само че считаме да проведем конкурс по-нататък “, сподели той, отговаряйки на въпрос с кой основен проектант ще работи, откакто неговият непосредствен съдружник арх. Любомир Георгиев се отдръпна.

Терзиев съобщи, че задачата на ГЕРБ е да покажат, че те не могат да ръководят и затова приказват за разпад в общината.

„ Не знам за какъв разпад приказва господин Георгиев. Не ми е прелестно да чувам сходни изявления за поемането на тежкия кръст. Нямаше предпочитание от страна на ГЕРБ да работим. Тази игра е част от националната политика. Не могат да преживеят загубата на София “, добави Терзиев. Той се похвали, че се чисти със 70% повече тротоари от времето на Фандъкова. Наред с това се нараснали и санкциите – с от 8 до 10 пъти повече:

„ Чистим и глобяваме повече. Преливащите кофи към този момент са намалели. На шанс започнаха да понижават боклуците, да се трансформира графикът за разчистване “.

„ Градът ще се усъвършенства всеки ден, от мен няма да чуете извинения “, акцентира Терзиев.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР