Нови и модерни мощности за производство на популярната Лютеница Първомай

...
Нови и модерни мощности за производство на популярната Лютеница Първомай
Коментари Харесай

Заработи нова мощност за лютеница в Първомай

Нови и съвременни мощности за произвеждане на известната " Лютеница Първомай " откри заводът " Булконс Първомай “ и означи във втроник 80 години от основаването си и първото промишлено произвеждане на лютеница в България.

Инвестицията е за 5 млн. лева Средствата са лични и европейско съфинансиране по Програмата за развиване на селските региони. Обновени са изцяло цеховете и са закупени напълно нови машини. Новост е съоръжение за произвеждане на дребни кутийки с лютеница за бързо хранене. Новите опаковки от 70 и 125 грама към този момент са в комерсиалната мрежа.

Вече лютеницата няма да се предлага с стъклен буркан, а в по-лека и по-удобна опаковка.

" Пожелавам още 80 години да произвеждате качествена лютеница. Радвам се, че по Програмата за развиване на селските региони е осъвременено преработвателното дружество в този програмен интервал и се надявам да поддържаме и през новия програмен интервал още такива сполучливи вложения “, съобщи земеделският министър Десислава Танева, който взе участие в рязането на лентата на новото произвеждане.

Управителят на компанията Георги Банялиев уточни, че създаваната от компанията му лютеница е единствено от български качествени първични материали по истинските предписания. Всяка година " Булконс Първомай “ изкупува хиляди тонове пресни български зеленчуци от производители в страната. Технологията на приготвянето на лютеницата разрешава предпазване на доматените и пиперкови пюрета като единични концентрати в специфични съдове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР