Нови глоби за търговските вериги, ако не спазват постановлението на

...
Нови глоби за търговските вериги, ако не спазват постановлението на
Коментари Харесай

До 50 хил. лв. глоба за търговските вериги, ако не продават български стоки

Нови санкции за комерсиалните вериги, в случай че не съблюдават постановлението на държавното управление за продажба на български артикули, гласоподава правната комисия на Народното събрание.

При първо нарушаване глобата ще е от 5 до 25 хиляди лв., а при наново – от 30 до 50 хиляди лева
Задължават комерсиалните вериги да оферират българска продукция на локални производители Приетото разпореждане на Министерски съвет има за цел да поддържа дребните и локални български производители и да резервира поминъка им
По-рано през днешния ден държавното управление одобри разпореждане, с което веригите са задължени да оферират българска продукция на локални (регионални) производители в обектите си. Целта е да се поддържат дребните и локални български производители в изискванията на изключително състояние.

В постановлениете се споделя, че местата за продажба следва да са с повърхност – задоволителна за излагане и продажба на съответните хранителни артикули, както и да са обозначени по подобаващ метод, от който да е видно, че предлаганите артикули са районно произвеждане.
Спорът за българските артикули: Предлагат хранителни щандове пред огромните магазини Темата за мястото на българските артикули в питателните вериги продължава да разделя обществото и бизнеса
На тези места следва да се оферират:
Мляко и млечни артикули от българско сурово мляко;Риба и рибни продукти;Прясно месо и яйца;Пчелен мед;Пресни сезонни плодове и зеленчуци, създадени от районни производители.
Въведено е условие млечните артикули да бъдат създадени напълно от българско сурово мляко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР