Нови десет мача от 9-ти кръг за първенството на ЮЗ

...
Нови десет мача от 9-ти кръг за първенството на ЮЗ
Коментари Харесай

Три дербита, включително ЦСКА – Левски, предстоят на Югозапад

Нови 10 мача от 9-ти кръг за шампионата на ЮЗ Трета лига следва да се изиграят по терените на Югозападна България.

В Ихтиман на стадион „ Ботев ” едноименния отбор ще одобри ФК „ Кюстендил. В миналия кръг тимът на „ Ботев ” претърпя загуба в Симитли от  тамошния „ Септември ”, а  тимът на ФК „ Кюстендил ” реализира победа „ Банско ” с 1:0. И двата отбора са съседи в таблицата за класиране надлежно с 11 и 10 точки и освен това състояние се явява дерби сред тимове от средата й. Наставникът на ФК „ Кюстендил ” Мартин Йорданов показа, че за всеки мач настройката е за продобиване на максимума от точки. Очертава се оспорван дуел.

На помощния терен на стадион „ Овча купел ” ще се срещнат тимовете на „ Славия ” ІІ и „ Балкан ” Ботевград.  В тима на домакините няма да играе вратаря Светослав Вуцов, който получи червен картон в миналия кръг по време на срещата против „ Левски ” ІІ София. Гостуващият отбор от  Ботевград е в напредък и реализира победа в миналия кръг за шампионата „ Оборище ” Панагюрище с 3:1, като възпитаниците на Иван Редовски се надпреварваха да бъркат пред противниковата врата и това бе причина да не се стигне до по-убедителен резултат. В миналия вторник на стадиона в Ботевград четата на Иван Редовски надмина себе си и напълно справедливо в профил от по-нататъшната фаза на шампионата Сезам Купа на България единия от претендентите за влизане в Ефбет лига тим на „ Монтана ”, сега член на Втора професионална лига.

На стадион „ Свети Петър ” в Банско локалния едноименен отбор ще одобри „ Вихрен ” Сандански. Отборът на домакините сега заема 6-то място с 12 точки, а гостите са на 3-то място с 13 точки. Наставникът на „ Банско ” Боби Галчев няма да може да разчита на санкции за една среща бранител Йордан Лечов, който получи червен картон в миналия мач против ФК „ Кюстендил ”. От треньорския щаб на домакините споделиха, че се стягат за огромен мач, без значение че от управлението и треньорския щаб на санданския клуб афишираха планове за атакуване на първото място, даващо право за влизане във втора професионална лига от идващото състезание. Разликата сега сред двата тима е единствено една точка в поза на гостите. Очаква се доста оспорван дуел, като и двата отбора ще се стремят към успеха.

На стадион „ Искър ” в Самоков ще се срещнат тимовете на „ Рилски състезател ” и „ Септември ” Симитли. В миналия кръг тимът на домакините претърпя загуба от водача „ Миньор ” Перник, а „ Септември ” Симитли победи „ Ботев ” Ихтиман. И двата отбора са съседи във краткотрайното класиране – надлежно с 9 и 7 точки и са малко над чертата на застрашените от изпадане. В тима на гостите няма да играе Йордан Костов-наказан за една среща за насъбрани пет жълти картони. Очакванията са футболистите на двата тима да дадат всичко от ебе си с цел да подобрят моментното си класиране.

В Етрополе ще се състои дербито на кръга сред тимовете в челото на таблицата за класиране – тези  на „ Чавдар ” Етрополе (с 16 точки и мач по-малко) и „ Миньор ” Перник (с 19 точки и мач повече). Преди старта на шампионата управленията и на двата клуба афишираха задачите и упоритостите си за класиране, а те са завоюване на първото място, даващо право за влизане във втора професионална лига от идващото състезание.  Със сигурност този мач ще бъде най-интересния в кръга.

На стадион „ Сарая ” ще се срещнат дублиращите тимове на „ Хебър ” Пазарджик и „ Септември ” София. В миналия кръг тимът на домакините претърпя загуба от „ Сливнишки воин ” в Сливница, а гостите почиваха, тъй като мачът против „ Чавдар ” Етрополе беше отсрочен заради ангажираност на старши треньорът им Иван Иванов с треньорския щаб на А националния тим на България. Друга опция пред тима на домакините с изключение на победа няма, в случай че желаят да излязат от нежеланото състояние, което заемат сега във краткотрайното класиране-15-то място с 9 точки. Отборът на гостите е на 9-то място с 12 точки.

На стадион „ Септември ” в Разлог ще се срещнат локалния „ Пирин ” и „ Сливнишки воин ” Сливница. В миналия кръг „ Пирин ” Разлог почива поради отсрочения мач като посетители против ЦСКА 1948 ІІІ заради претовареност на футболисти от аления отбор в мач на юношеските национални гарнитури. Отборът на „ Пирин ” се намира на предпоследното 19-то място с 5 точки, а „ Сливнишки воин ” са на 7-мо място с 12 точки. Друга опция пред тима на домакините, с изключение на победа, няма, в случай че желаят да запазят очакванията си за излизане от зоната на застрашените от изпадане от групата.

На стадион „ Орчо Войвода ” ще се срещнат тимовете на ФК „ Оборище ” и ЦСКА 1948 ІІІ. Напоследък тимът на домакините играе все по-слабо и по-слабо, като в миналия мач против „ Балкан ” Ботевград, съгласно думите на техния ментор Иван Редовски, са се отървали от тежка загуба поради неакуратен мерник на  нападателите им. В тима на гостите играят доста млади и надарени футболисти и е допустимо да разчитат на състезатели от втория отбор. Нагласата на треньорския щаб на армейците е да завоюват максимума от този дуел.

На стадион „ Летище ” в София би трябвало да се изиграе мачът сред тимовете на „ Витоша ” Бистрица и ОФК „ Костинброд ”. В миналия кръг тимът на „ Витоша ” претърпя загуба на стадиона в Микрево от „ Вихрен ” Сандански, а „ Костинброд ” – като домакини от ЦСКА ІІ София. И двата тима се намират в рисковата зона на изпадащи, надлежно със 7 и 3 точки  на 18-то и 20-то места.

На стадион „ Българска войска ”, ще се играе мачът сред дублиращите тимове на безконечните противници ЦСКА и „ Левски ”.  В миналия кръг тимът на домакините нанесе тежка загуба с 4:0 на отбора от „ Костинброд ” като посетители, а тимът на „ Левски ” ІІ победи на „ Герена ” Славия ІІ с 2:0. Очаква се огромен брой фенове да следят дуела по известни аргументи. В момента ЦСКА ІІ София е на 4-то място с 13 точки, а „ Левски ” ІІ  - 8-ми с 12 точки. Със сигурност ще бъдат предоставени футболисти от представителните отбори – участници в Ефбет лига – тъй като упоритостите и на двамата наставници Стамен Белчев и Христо Арангелов са за продобиване на максимума от този дерби мач.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР