Нови австрийски пречки, обявени в последния момент, са причина за

...
Нови австрийски пречки, обявени в последния момент, са причина за
Коментари Харесай

Австрия се втвърди за Шенген в последния момент, българи и румънци избързали да се радват

Нови австрийски спънки, оповестени в последния миг, са причина за незабавната среща, която свика в този миг ръководителят на външната комисия в Народното събрание Бойко Борисов

В последния миг Австрия е втвърдила позицията си по приемането на България и Румъния в Шенген в края на март идната година. Причината била, че държавните управления на Румъния и България са избързали да разгласят постигнатите сделки преди да е финализирана процедурата във Виена.

Първо румънският министър председател Марчел Чолаку късно вечерта в сряда, а в четвъртък сутринта и българският Николай Денков оповестиха за постигнатите сделки за приемането ни в Шенген. Това обаче нарушило първичната сделка с Австрия да изчакат формалното оповестяване на позицията на Виена, написа 24 часа.

Именно нови австрийски спънки, оповестени в последния миг, са причина за незабавната среща, която свика в този миг ръководителят на външната комисия в Народното събрание Бойко Борисов. При него в Народното събрание се събраха министър председателят Николай Денков, вицепремиерката Мария Габриел, вътрешният министър Калин Стоянов и финансовият Асен Василев. Всички дружно пробват да убедят австрийците, че не би трябвало да трансформират позицията си в последния миг и би трябвало да разгласят влизането на България и Румъния в Шенген през март.

Борисов и министър председателят Денков изчакват финалната позиция на държавното управление във Виена. Едва тогава ще създадат изказвания.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР