Нови 20 за настаняване на пациенти с коронавирус бяха разкрити

...
Нови 20 за настаняване на пациенти с коронавирус бяха разкрити
Коментари Харесай

Разкриха нови COVID легла в МБАЛ - Асеновград

Нови 20 за настаняване на пациенти с ковид бяха разкрити в МБАЛ - Асеновград. Така, общият им брой става 42. Мярката е във връзка със заповед на Областна администрация - Пловдив. Допълнителните кревати са за сметка на двете вътрешни отделения в здравното заведение. В Коронавирус отделението на Асеновград се лекуват единствено пациенти в леко и приблизително тежко положение. Случаите с затруднения се насочват за интензивно лекуване към пловдивски лечебни заведения.
Преминалите през профилираното поделение в МБАЛ - Асеновград пациенти от 01.07.20 година до 30.10.20 година са 107. От тях, за същия интервал от време, доказани с положителен резултат от PCR тест са 68, а девет души са умряли. Направените бързи проби пък са общо 847. Отделно, за отчетния интервал, от разкриването на сертифицираната лаборатория за PCR проби са направени 166 такива. Свободни кревати за настаняване на инфектирани с ковид към 30.10.20 година - 16.
 НЗОК продължава да заплаща за непотребни болнични кревати НЗОК продължава да заплаща за непотребни болнични кревати
Здравната каса настойчиво отхвърля да се съобрази със закона и да спре да финансира всяка болница, която изиска. Договорите на лечебните за...
В Коронавирус отделението сега работят 32-ма медицински служащи - 6 лекари, 15 медицински сестри, 11 санитари. От 29.10.20 година МБАЛ - Асеновград към този момент има подписан контракт с НЗОК/РЗОК за работа с посоки за PCR проби. Към 30.10.20 година на склад болничното заведение разполага с 210 престилки - вид хирургични нестерилни за еднократна приложимост, 120 защитни гащеризона за еднократна и 29 - за многократна приложимост, 200 шлема, както и с задоволително количество маски, ръкавици и шапки - вид " хирургично кепе ". Достатъчни все още са наличните лекарства и консумативи в Коронавирус отделението, твърди в отчета си краткотрайно упълномощената за шеф на МБАЛ - Асеновград лекар Красимира Караманова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР