Новата звезда на Рома Пауло Дибала призна, че последните няколко

...
Новата звезда на Рома Пауло Дибала призна, че последните няколко
Коментари Харесай

Дибала: Феновете на Рома са като аржентинските, Моуриньо ме изненада със скромността си

Новата звезда на Рома Пауло Дибала призна, че последните няколко сезона с екипа на Ювентус са били сложни за него и е имал потребност от смяна. Аржентинецът бързо се вписа в състава на Жозе Моуриньо и към този момент има 3 гола в първите 6 кръга на Серия “А ”. 

“В неделя не играх против Аталанта, тъй като усещах отмалялост, не бях на 100% подготвен и лекарите го знаеха. По-добре да пропусна един мач, в сравнение с да не присъствам цялостен месец. Всички го осъзнаха, а резултатите от последвалите проби бяха положителни ”, показа Дибала в изявление за ESPN. 

“Когато Световното състезание наближава, всеки желае да е част от националния тим. Работим крепко, само че решението за окончателния състав ще вземе селекционерът Лионел Скалони. Като аржентинец имам голямо предпочитание да играя на Мондиал 2022. Ще давам всичко от себе си за клубния ми отбор и ще се надявам Скалони да ме включи в групата за Катар ”, разяснява нападателят. 
 Моуриньо изясни за шегата сред него и Дибала Моуриньо изясни за шегата сред него и Дибала
“Да, последните няколко години в Ювентус не бяха лесни. Промяната ми се отрази добре. Моуриньо ми се обади и след няколко минути взех решение да подпиша с Рома. И той, и клубното управление ме убедиха, че задачата е тимът да продължи да печели, както го направи в Лигата на конференциите през предишния сезон. Посрещането от почитателите беше удивително. Никога не ми се беше случвало нещо сходно. Феновете на Рома са като аржентинските, доста са буйни. Различни са от тези на Ювентус. За тях Рома е преди фамилията и живеят за футбола като нас, в Аржентина ”, сподели Дибала. 

“С Моуриньо се работи елементарно. Говоря за всичко с него. Той познава всички футболисти, даже юношите. Има хора, които му оказват помощ и правят отлична работа. Най-много ме изненада скромността му и това, че се отнася еднообразно с всички ”, добави аржентинецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР