Новата военна помощ от НАТО променя правилата на играта, защото

...
Новата военна помощ от НАТО променя правилата на играта, защото
Коментари Харесай

Калин Димитров: Новото въоръжение за Украйна променя правилата на играта

„ Новата военна помощ от НАТО трансформира разпоредбите на играта, тъй като в Украйна навлизат оръжия от ново потомство и в случай че тяхното потребление даде резултат, можем да чакаме, че количеството на тези въоръжения ще се усилва. Това е доста значимо обръщение. “

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria от Западна Украйна военният специалист Калин Димитров.

„ Първоначално Западът даваше единствено леко и противотанково въоръжение и някакво количество тежко въоръжение остарели руски системи, закупени от страните от някогашния Варшавски контракт и освен “, уточни военният специалист и добави, че от този момент до момента се вижда последователност.

По неговите думи войната минава в нова фаза, откакто е станало ясно, че Русия няма да се откаже от експанзията.

Димитров счита, че Западът е имал два избора пред себе си – да съобщи тежко въоръжение на Украйна, увеличавайки военната помощ след усилването на съветската експанзия, или да се отдръпне и да оказва помощ единствено финансово.

Заплахата от нуклеарен удар постоянно е била на масата, означи военният специалист, само че разяснява, че не чака да се стигне до нова ескалация на напрежението, макар предизвестията от страна на Кремъл, че „ украинският народ ще заплати цената “, в случай че Киев получи танкове.

Колебливата позиция на Германия военният специалист изясни с това, че германците са една от най-пацифистичните народи в Европа поради спомените си от загубата на Втората международна война.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР