Новата ваксина може да предпазва от различни патогени и ще

...
Новата ваксина може да предпазва от различни патогени и ще
Коментари Харесай

Фундаментален пробив: разработена е стратегия за създаване на една универсална ваксина срещу всички вируси

Новата ваксина може да защищава от разнообразни патогени и ще бъде безвредна за бебетата и хората с намален имунитет. Особеното е, че тя влияе върху дребните интерфериращи РНК, които вземат участие в имунния отговор на вирусната зараза.

Организмът на инфектирания човек или животно създава дребни интерфериращи РНК като имунен отговор на вирусната зараза, само че вирусите сполучливо заобикалят тази преграда и блокират миРНК благодарение на специфични протеини. Учени от Калифорнийския университет в Ривърсайд са решили да се насочат точно към този механизъм, с цел да основат универсална ваксина против другите вируси.

Основната концепция е да се противодейства на вируса, като се блокират миРНК (микроРНК). Информацията е оповестена в уеб страницата на университета.

Такова влияние разрешава на вируса да се възпроизвежда за известно време, само че по-късно миРНК редовно стартират да отслабват вируса, без значение от причинителя.

За съпоставяне, през днешния ден учените модифицират имунизациите, с цел да им придадат свойства против най-разпространените варианти, циркулиращи през настоящия сезон. Новият метод влияе върху естествения предпазен механизъм на организма, като му оказва помощ да се опълчи на патогена. Поради тази причина новият метод следва да е безвреден даже за бебетата и хората с намален имунитет.

При първичните опити имунизацията защищава лабораторните мишки от смъртоносна доза от вируса. При това даже при липса на имунни Т и В кафези.

„ В последна сметка може да сме в положение да използваме този метод за основаване на единична ваксина против случаен брой вируси “,

казват откривателите.

В момента те не престават предклиничната фаза на тестванията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР