Новата услуга ще позволи на интернет доставчиците да предоставят високоскоростни

...
Новата услуга ще позволи на интернет доставчиците да предоставят високоскоростни
Коментари Харесай

Starlink пусна тарифа със скорост до 10 Gbit/s и цена от $75 000 на месец

Новата услуга ще разреши на интернет доставчиците да дават високоскоростни връзки в отдалечени региони за цели общности или компании. Като част от това бизнес предложение, SpaceX ще построи на доставчика наземно оборудване, което обезпечава широколентов достъп със скорост до 10 Gbps, употребявайки сателитното съзвездие Starlink на компанията.

„ С Community Gateways спътниците Starlink могат да обезпечат скорости, сходни на тези, идващи от наземните оптични кабели, а локалните снабдители ще популяризират съгласуваност към домове, компании и държавни управления, употребявайки оптика от новите закрепени наземни станции “, споделя SpaceX на своя уеб страница.

Миналия септември компанията построи първия Community Gateway в Уналашка, ситуиран на островите Уналаска и Амакнак в Алеутския архипелаг край Аляска, посредством който локалният снабдител на интернет услуги OptimERA обезпечава широколентов достъп до по-голямата част от потребителската си база.

„ Нашият първи Community Gateway на отдалечения остров Уналаска, Аляска, е в положение да достави 10 гигабита съразмерен потенциал за връзка, което е задоволително, с цел да обслужва хиляди нови клиенти, като в същото време обезпечава повече от 99% време на работа “, сподели компанията. Цената за месечен абонамент обаче не е ниска - 175 $.

Трябва да се означи, че присъединяване в програмата Community Gateways ще коства на интернет доставчика забележителна сума. В допълнение към предварителното заплащане от $1.25 милиона, той ще заплаща $75 000 за 1 Gbps на месец. Той също по този начин ще би трябвало да обезпечи земя, електричество и в допълнение съоръжение.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР