Новата Централна избирателна комисия трябва да има летящ старт,защото извънредните

...
Новата Централна избирателна комисия трябва да има летящ старт,защото извънредните
Коментари Харесай

Камелия Нейкова обеща летящ старт на ЦИК

Новата Централна изборна комисия би трябвало да има летящ старт,защото изключителните избори са доста скоро. Това съобщи номинираната за ръководител на комисията Камелия Нейкова при почналото чуване на членовете на ЦИК при президента Румен Радев.

" Още в първата седмица ни следва усилена работа. Според мен новите промени в Изборния кодекс са огромно предизвикателство. Аз съм последовател на машинното гласоподаване, улеснява работата на изборния развой. Има доста неточности в хартиения протокол. Много ще бъде значим въпросът с логистиката на машините, изключително отвън страната. Трябва да прилагаме Изборния кодекс подобен, какъвто е ", сподели още Камелия Нейкова.

След политическите съвещания при президента Румен Радев за началник на ЦИК стартира и процедурата по чуването на всички 15 претенденти за членове и управление на комисията.

" Следващата седмица ще разпусна Народното събрание, ще назнача служебно държавно управление и вашата работа ще стартира като нова Централна изборна комисия ", обърна се президентът към състава на новата ЦИК.

" Искам да благодаря за доверието, което ми е гласувано, благодаря на партия " ИТН ", че издигна кандидатурата ми ", означи Камелия Нейкова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР