Новата цена ще влезе в сила от 30 юниУдар по

...
Новата цена ще влезе в сила от 30 юниУдар по
Коментари Харесай

Удар по шофьорите! Паякът в София скача двойно

Новата цена ще влезе в действие от 30 юни

Удар по водачите. Паякът в София скача двойно. Цената на насилственото пренасяне на кола до углавен паркинг в столицата се подвига от 60 на 120 лв.. Това единомислещо реши комисията по превоз по предложение на Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Новата цена ще влезе в действие от 30 юни.

Отделно от тази сума водачът на глобената кола предстои и на санкция.

Навсякъде в Европа има единствено санкция, само че не и заплащане на преместването на колата от притежателя й, означи Борис Бонев от " Спаси София ". " Цената за преместването на колата не е санкция, а разходът по извозването й ", отвърна Зафир Зарков от ГЕРБ, зам.-председател на комисията. Според Закона за придвижване по пътищата, чл.118 и 119 тези разноски са за сметка на притежателя на транспортното средство.

Цената на репатрирането не е променяна от 2012 година, стимулира се Контрира и добави, че за времето от този момент до през днешния ден междинната заплата в София се е вдигнала от 879 лв. на 1730 лева

От Центъра за градска подвижност (ЦГМ) са дали на транспортната комисия в СОС разбивка на себестойността на превозването на един погрешно паркиран автомобил до наказателния паркинг. Тя гласи:

разход за материали - 11.06 лв.

разход за външни услуги -12.56 лв.

обезценка - 13.62 лв.

за заплати - 48.70 лв.

за осигуровки и надбавки - 19.52 лв.

общо - 105.45 лв..

Данък добавена стойност - 21.09 лв.

последна сума - 126.54 лв.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР