Новата технология все още е много далеч от търговско приложение,

...
Новата технология все още е много далеч от търговско приложение,
Коментари Харесай

FlexRAM е първата в света течна оперативна памет

Новата технология към момента е доста надалеч от комерсиално приложение, само че към този момент е оповестена за същински пробив.

Оперативната памет е един от основните съставни елементи в доста електронни устройства, тъй че производителите непрестанно се стремят да я усъвършенстват. Учени от университета Цинхуа в Китай са създали една много необикновена, само че въпреки всичко доста огромна крачка в тази тенденция. Според тях те са създали първата в историята оперативна памет от течен метал, която са нарекли FlexRAM.

Публикуваното в интернет изображение наподобява малко нереално, само че съгласно учените то изобразява оперативна памет от течен метал. Тя се състои от течни галиеви капки за предпазване на двоичните стойности на паметта (1/0). Те са сложени в еластичен биополимер, наименуван Ecoflex.

На този стадий обаче не става дума за практическо приложение на течно-металната памет. Настоящата версия на FlexRAM се състои от осем блока за предпазване, които могат да работят с един байт данни, което не подхожда на актуалните модели оперативна памет. А и в този момент „ течната “ оперативна памет е разчетена единствено за 3500 цикъла, а не за милиони.

Въпреки всички забележими дефекти китайските учени са създали същински пробив в технологията на оперативната памет, който доближава бъдещето с още една стъпка. Един ден в композиция с другите типове памети може да се получат забавно нови съставни елементи

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР