Новата тарифа на тол таксите влиза в сила от днес

...
Новата тарифа на тол таксите влиза в сила от днес
Коментари Харесай

Превозвачите трябва да плащат с 50% по-скъпи тол такси от днес

Новата цена на тол таксите влиза в действие от през днешния ден 1 юли. Превозвачите би трябвало да заплащат с 50% по-скъпи тол такси

Регионалният министър подсети, че актуалният кабинет е заварил признато от служебното държавно управление разпореждане от месец декември 2022 година Съгласно него тол таксите ще се усилят с 50% от 1 юли 2023 година, което съставлява дълго отсрочване. Той добави, че плануваното изменение в цените е проблематично, тъй като е направено при липса на консенсус сред страната и представителите на транспортния отрасъл. Министър Цеков уточни, че в интервала сред януари и юни 2023 година са провеждани многократни неофициални срещи. На тях са дискутирани вероятни промени на цената, с които да се даде опция на превозвачите да употребяват отстъпки от избраните тол такси на база изминати километри. Обсъждана е и опцията за въвеждане на съботно-неделно и нощно тарифиране, посредством което да се даде по-голяма еластичност и по този начин да се съвместят ползите на транспортния отрасъл и на страната.

От сектора обявиха, че това може да докара до инфлация, която ще удари главно продуктите, които се създават и употребяват в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР