Новата свръхмощна ракета на НАСА за полет до Луната, чиято

...
Новата свръхмощна ракета на НАСА за полет до Луната, чиято
Коментари Харесай

Мегаракетата на НАСА за полет към Луната устоя на урагана Никол

Новата свръхмощна ракета на НАСА за полет до Луната, чиято стойност е четири милиарда щатски $, устоя на бурния вятър и проливния дъжд, провокирани от урагана Никол, на стартовата площадка във Флорида, заяви Ройтерс, базирайки се на резултати от първична ревизия.

Експертите са установили минимални вреди след естествената буря.

Сензори на няколкостотин метра над стартовата площадка са записали ветрове със скорост над 136 км/ч, с пориви от 160 км/ч. Това е било тестване за дизайна на ракетата с височина на 32-етажна постройка и е изложило на риск галактическата инсталация, чието изстрелване към този момент бе забавено поради механически проблеми.

Преди бурята от НАСА оповестиха, че ракетата е проектирана да издържи на вятър със скорост до 136 км/ч.

Националният център за ураганите в Маями заяви, че оптималната скорост напразно на повърхността е била 120 км/ч с по-силни моментни пориви при навлизането на урагана преди зазоряване в четвъртък южно от галактическия център Кенеди в Кейп Канаверал.

НАСА придвижи ракетата на стартовата площадка предишния четвъртък в навечерието на плануваното за 14 ноември изстрелване за тестов полет без екипаж до Луната, напомнят от Българска телеграфна агенция.

Говорител на НАСА не изключи вероятността ракетата да бъде изстреляна и на 16 ноември, като добави, че е рано да се удостовери точна дата, преди да са завършили всички инспекции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР