Новата стратегия, по която се рекламира вече Българското Черноморие предстои

...
Новата стратегия, по която се рекламира вече Българското Черноморие предстои
Коментари Харесай

С акцент върху минералните води: Бизнес и общини ще мислят рекламата на СПА туризма

Новата тактика, по която се популяризира към този момент Българското Черноморие следва да бъде разширена и към вътрешността на страната. И по-специално към СПА дестинациите и зимния туризъм в регионите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил.

„ Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя край, остават ни 20% да я довършим и по тази причина разгадавам извънредно доста на локалните управляващи и бизнеса “, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на разширеното съвещание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, оповестиха от отрасловото ведомство.

От министерството не се ангажираха с съответни периоди за стартиране на програмата, нито споделиха дали тя ще бъде приключена преди назначението на служебния кабинет.
Акцент върху минералните води
Предложихме да се постави акцент върху минералните води “, сподели за Economic.bg Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Кацарова изцяло поддържа новата тактика, по която се възнамерява да бъде рекламиран туризмът навътре в страната и има вяра, че това е верният метод.

Министър Динкова предложи нещо друго и новаторско. Надявам се, че идващият министър да продължи програмата “, сподели Кацарова.

Припомняме, че още през есента на 2023 година министърът на туризма Зарица Динкова разгласи, че се трансформира радикално тактиката за рекламирането на Българското Черноморие. Ведомството отвори за кандидатстване Процедура „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в България “. Още тогава Динкова даде заричане, че програмата ще се разшири и в други сегменти на туризма, само че не беше ясно от кое място ще се стартира.
Положителни резултати
По време на срещата си с представители на СПА туризма, Зарица Динкова означи, че към този момент са регистрирани резултати в резултат на смяната на рекламната тактика за Черноморието.

Туроператорите означават 70% растеж на ранните записвания на туристи от Англия за идния летен сезон. 20% пък е нарастването и при немските туристи за лято 2024 г “, сподели тя.

Министър Динкова акцентира, че програмата за реклама на Черноморските общини ясно демонстрира, че „ парите, които досега са изтичали някъде и никой не е виждал резултата от тях, към този момент излизат на ярко. Работим в съдействие с общините и те взаимно с бизнеса, сами могат да изработят своята реклама, която да покаже значимите за тях забележителности. Бизнесът пък оказва помощ със своите контакти и таргетиране на евентуалните туристи “.

Даниела Стоева, която е създател на организацията за входящ туризъм „ Тандем Травел “ счита, че е прекомерно рано да се приказва за доклад на резултати, това можело да се прави едвам следващата година, само че признава, че тази година има връщане на наклонността към ранните записвания.

Ние се занимаваме с културен туризъм главно и от тази позиция мога да кажа, че се следи в действителност засилен интерес към ранните записвания “, разяснява Стоева за Economic.bg.

Тя също поддържа новия модел за финансиране на рекламата и се надява в идващия стадий да бъде включен и културният туризъм.

Надявам се на идващия стадий от програмата да се включи и сферата на културния. Тук нещата ще са по-трудни, тъй като той не е строго локализиран и по-трудно се дефинират общините на територията, на които се развива “, споделя тя.

Даниела Стоева споделя и за скорошно изследване, което нейната организация е провела измежду страните съперници на България – на Балканите – и е станало ясно, че нашият туристически артикул в бранша на културния туризъм е най-скъп на Балканския полуостров.

В момента България се равнява най-скъпата дестинация на Балканите за културен туризъм. Това го допускахме и още предходната година се опасявахме, само че разноските и цените по веригата не стопират да се усилва “, споделя тя.
Рекламен клип
Припомняме, че в края на месец март най-новият рекламен клип на Община Бургас стана факт. Видеото е основано точно по „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “. Но специалисти го дефинираха като „ едва, безлично и без идея “.
„ Място с доста истории “: Южното Черноморие пусна формален рекламен клип (видео)
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР