Новата смяна на собствеността в Милан изглежда доста по-различна от

...
Новата смяна на собствеността в Милан изглежда доста по-различна от
Коментари Харесай

Сделката за Милан е на финалната права, цифрите - над реално очакваните

Новата промяна на собствеността в Милан наподобява много по-различна от предходните две в последните 5 години, написа „ Gazzetta dello Sport “. Хедж фондът Eliott няма особена потребност да затвори огромната договорка незабавно и както се видя след така наречен надлежна инспекция, желае документите да бъдат в цялостно сходство с вършеното през годините от 2018-а до момента. Американците въобще не са имали желание да продават „ росонерите “ през тази година, само че офертата на бахрейнските вложители от Investcorp е трансформирала проектите им.

Фондът от Близкия изток към този момент не е в ексклузивност при договарянията с клуба, само че "розовия вестник " твърди, че контактите са в друга, по-напреднала фаза, като се чакат само оформянето на последните елементи към покупко-продажбата. Доближени до клуба източници не чакат да има никакви спънки за завършване на договорката, тъй като ще е на стойност 1,18 милиарда евро, а съгласно мнозина тази сума е над действително предстоящото от Eliott и същинската цена на Милан.

Първата дата, избрана за сключване на предварителния контракт беше 29 април - ден преди да изтекат двете седмици на извънредни договаряния. Този период, несъмнено, изглеждаше малко пресилен, само че няма риск от изненади и документите ще бъдат подписани в първите седмици на май. Трудно е да се предвижда прецизен ден за „ белия дим “, както е известно да се споделя на Ботуша, само че евентуално това може да е още идната седмица.

Спортната библия на Италия написа, че след офертата на Investcorp, притежателите на Милан са били ухажвани и от други големи компании, само че след повишеното предложение на вложителя от Бахрейн, подозрения към избора не е имало. Огромната сума е поръчител за средносрочните цели, които новите притежатели ще имат.

През последния месец Investcorp е задействал два екипа: единият се е погрижил за надлежната инспекция към документите на Eliott, където естествено не е имало никакви проблеми, до момента в който другият е работил по бизнес проекта и спортния план.

След края на акцията в Серия А ще бъде и официализирането на договорката и формалното оповестяване на новите притежатели. В предварителния контракт за покупко-продажба са включени доста тежки наказателни наказания, в случай че една от двете страни се откаже от завършване, само че на този стадий няма никакви сигнали за сходни планове.

Потвърди се и слухът, пуснат от „ Il Sole 24 ore “, съгласно който Investcorp ще заплати 800 милиона персонални средства, до момента в който останалите близо 400 милиона ще бъдат изплатени чрез заем от банките Goldman Sachs и JP Morgan.

Накратко, всичко е готово за продажбата на Милан: няколко дни и ще имаме договорка за най-успешния италиански евроучастник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР