Новата седмица започва отново със силни ветрове. Жълт код за

...
Новата седмица започва отново със силни ветрове. Жълт код за
Коментари Харесай

Силният вятър отново оцветява картата на половин България в жълто

Новата седмица стартира още веднъж със мощни ветрове. Жълт код за мощен вятър е разгласен за понеделник в 14 области на страната, демонстрира картата за рискови феномени на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Предупрежденията за мощен вятър ще важат за областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали.

Прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология е за мощен южен вятър в източната половина от страната . През цяла България ще минава леден фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често забележителна и тук-там ще има и превалявания от дъжд. Максималните температури ще са в необятни граници от 10° - 12° в Западната половина от страната до 18° - 20° на изток.

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно - забележителна и в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често забележителна и на доста места ще превалява сняг, под към 1500 метра - дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

През идващите дни ще бъде облачно, с превалявания от дъжд , в планините над 1500-1600 m - от сняг. Във вторник в обособени региони в Южна България ще са обилни по количество, а в сряда ще са слаби и на по-малко места.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР