Новата седмица идва с пореден изключителен брой на Марица. Акцентите!   Таван

...
Новата седмица идва с пореден изключителен брой на Марица. Акцентите!
 
Таван
Коментари Харесай

Четете в Марица: Таван за цената на парното и газа за бита...

Новата седмица идва с следващ извънреден брой на " Марица ". Акцентите!

 

Таван за цената на парното и газа за бита 

Обсъжданата пределна цена е 100 лв. на мегаватчас. Толкова ще заплащат крайните битови клиенти, а разликата над това до пазарната цена ще се покрива от фонд „ Сигурност на електроенергийната система “. Парите обаче няма да отиват в топлофикациите, а непосредствено в „ Булгаргаз “.Ако мярката бъде призната, разноските и на газифицираните семейства ще паднат сензитивно. Този месец цената на газа е 260 лева, което значи, че там компенсацията ще е 160 лева

  

Ефектът " Анка ": Жалби блокират поръчката за електронна система в градския превоз

Две тъжби до Комисията за защита на конкуренцията отсрочват във времето провеждането на социална поръчка  „ Надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския превоз и услуги по образуване, администриране и надзор на продажбите на публични услуги за градска подвижност “. Стойността на поръчката е 11 998 000 лева без Данък добавена стойност.

 

Темата на „ Марица ”: По-добре осведомени жители, повече страна

Един от многото проблеми на българския преход са нереформираните институции. Повечето от тях работят постепенно, съпротивляват се на измененията и постоянно малтретират бизнеса и жителите, вместо да ги обслужват. Много хора не могат да се ориентират в лабиринта от ведомства и организации, не знаят къде и по какъв начин тъкмо до получат нужното им административно обслужване и губят огромна част от времето си, с цел да обикалят разнообразни ведомства, дирекции и отдели.

За да е в действителност от изгода на читателите си, „ Марица ” започва поредност, в която ще показа всички общински и държавни институции, които работят на територията на Пловдив. Ще ви осведомяваме с какво тъкмо се занимават, каква е структурата им, по какъв начин най-лесно да влезем по отношение на тях и какво да създадем, в случай че не си правят работата.

 

Путин счита България за слабото звено в НАТО

твърди в изявление за " Марица " Весела Чернева. Очевидно Путин освен не желае да договаря за завършек на войната, само че и счита все по-брутално да работи в нея.

Затова голямата част от страните - членки на НАТО, в действителност дават и военна помощ на Украйна, с цел да може съветската войска да бъде изтласкана от украинска територия и това да докара до бързо привършване на войната, разяснява  в изявление за „ Марица ” Весела Чернева.

 

Нов първенец по скъпотия измести олиото

Нов първенец по скъпотия се очерта тази седмица. Килограм захар на едро нарастна до 2.58 лв. на едро, като за година скокът е близо 82%, сочат данните на Държавната комисия по стокови тържища и борси /ДКСБТ/. За съпоставяне - предходната година по това време захарта е била 1.42 лв. на едро.

Проблемът е, че към 1/3 от суровината се създава в България, а останалото е импорт. 2021-2022 година минават с огромна суша в Европа, което се отрази в по-нисък рандеман на цвекло, оттова и по-ниско произвеждане и по-малко предложение, обясниха от единствения цех в България, този в Горна Оряховица. Допълнителните фактори за оскъпяването си ги знаем наизуст - нарасналите разноски за сила, превоз и работни заплати.

 

 Как една студентска фантазия порасна до бизнес империя

" Погледни на бизнеса като на игра, с цел да стигнеш по-напред " - по този начин счита маг. фарм. Васил Маджаров, дф, притежател на верига АПТЕКИ 36.6. Неговата „ игра “ почнала още до момента в който бил студент 3 курс в Медицински университет-София с дебютната аптека. Сега има 34 обекта, а до края на годината се възнамеряват още два.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР