Новата работна седмица е вече тук и с това настава

...
Новата работна седмица е вече тук и с това настава
Коментари Харесай

Ранглисти: Прогрес за Кузманов; Шейнгезихт прелетя с близо 100 места напред

Новата работна седмица е към този момент тук и с това настъпва време за възобновяване на международната класация, която през днешния ден е много постна към родните представители и подвизите липсват.

Втората ни ракета Димитър Кузманов изигра добър шампионат на кортовете в Аликанте, където се класира за четвъртфиналите и си обезпечи минимално нанагорнище от четири позиции в класацията на АТР, като към този момент заема статута на международен номер 168. Един от непредвидените герои на седмицата е Леонид Шейнгезихт, който причислява точките си от достигнатия полуфинал на шампионата от категория М15 в Сабадел, които му разрешават да направи скок от 97 места, с цел да се трансформира 914-та ракета на света. Също по този начин в хода на отминалата седмица се организира М15 конкуренция в Созопол, на която присъединяване взеха редица българи, но те ще прибавят завоюваното идния понеделник, до момента в който в същото време взелите си почивки Адриан Андреев и Александър Лазаров резервират статутите си на трети и четвърти в подреждането на национално равнище.

При дамите ситуацията също не е до толкоз впечатляващо и огромна част от тенисистките ни записват оттегляне в международната класация, измежду които и първата ни ракета Виктория Томова, която губи две позиции и се свлича до 93-о място, само че остава в топ 100. Созопол с изключение на при мъжете, за втора поредна седмица одобри шампионат за дами, който беше извоюван от 18-годишната Денислава Глушкова и тийнейджърката се чака идния понеделник да прелети с голям брой позиции за класацията на WTA до дебют измежду първите 1000 на света.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР