Новата политика за поверителност на X му позволява да събира биометрични данни на потребителите

...
От следващия месец актуализираната политика за поверителност на X ще
Коментари Харесай

От следващия месец актуализираната политика за поверителност на X ще му даде право да събира биометрични данни на някои потребители и друга лична информация.

Съгласно ревизираната политика, която влиза в сила на 29 септември, X (известен преди като Twitter) „може да събира и използва вашата биометрична информация за целите на безопасността, сигурността и идентификацията“, стига потребителят да даде съгласие. Събирането на биометрични данни е само за потребители на X Premium, каза говорител на CBS MoneyWatch.

Платформата за микроблогинг също не дефинира „биометричен“ в своята политика, но това обикновено се отнася до идентифициране на физически данни, събрани чрез технологии, включително софтуер за разпознаване на лица, вземане на пръстови отпечатъци и сканиране на длан и ирис.

иск, заведен през юли, твърди, че X не е „адекватно информирал лицата, които са взаимодействали (съзнателно или не) с [неговата платформа], че събира и/или съхранява техните биометрични идентификатори във всяка снимка, съдържаща лице, което е качен на [уебсайта].“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР